Chat with us, powered by LiveChat
Post bilde

…but first, pizza!

En av de aller mest populære aktivitetene på firmaturen til Sicilia er matlagingskurs. Ikke overraskende, siden denne øya i Middelhavet er kjent for sitt rike kjøkken, og helt unike vin.

Daglig leder i Connections, Marianne Reistveit, besøkte nylig Sicilia og byen Taormina, hvor hun lærte å lage pizza.

Verdens beste, ifølge henne selv!

På matlagingskurs på Sicilia, enten det er pizzakurs, workshop i pastalaging eller kurs i sjømatretter, dykker man ned i lokale kulinariske tradisjoner. Det er sosialt og lærerikt, og en smaksfest med ferske kortreiste råvarer. På kurset lager gjestene lager maten selv, med nøye instruksjoner og veiledning fra en lokal kokk.

Alt foregår i postkortvakre sicilianske omgivelser. Kurset avsluttes med at vi nyter maten vi har tilberedt, med god flaske siciliansk vin som viktigste tilbehør. Oppskriften blir med hjem i kofferten.  

Så hva er det som gjør den Sicilianske pizzaen så spesiell?

Siciliansk pizza skiller seg nemlig fra andre typer pizza på flere måter, og har noen særegenheter verdt å merke seg:

Den har en tykk og myk skorpe, som er sprø på utsiden og myk inni. Det oppnås ved å bruke en helt spesiell deigoppskrift og la deigen heve godt før steking. Pizzaen er ofte mer mettende enn tynnere pizzavarianter.

Dessuten er pizzaen på Sicilia vanligvis toppet med ingredienser som mozzarella, ansjos, tomater, løk, oliven og krydder som oregano og basilikum. Noen ganger kan det også være andre lokale ingredienser, som for eksempel den kjente sicilianske osten pecorino.

Helt klart en velsmakende opplevelse, og en perfekt gruppeaktivitet for deg og ansattgjengen. Hva er vel mer sosialt enn å lage mat sammen?

Buon appetito!

USP icon

Over 15 års erfaring

Vi kontrollerer jevnlig kvaliteten på våre utvalgte hoteller og aktiviteter
USP icon

Kundetilfredshet

De fleste av våre kunder vender alltid tilbake
USP icon

Bærekraftige arrangement

Vi er ISO-sertifisert innen kvalitet og miljø 9001 og 14001
USP icon

Trygghet for deg som reiser

Vi stiller de nødvendige garantiene til Reisegarantifondet