To ganger i året reiser Connections-familien på tur, en såkalt strategisamling hvor vi skal bli bedre kjent med hverandre og nye steder – og ikke bli minst inspirerte, belærte, motiverte … Vi selger jo firmaturer og da må vi jo praktisere og erfare hva vi sender våre kunder på! Man trenger slett ikke reise langt for å ha det gøy – vi hadde en av våre beste samlinger på Lien Fjellgard i Seljord for 3 år siden. Vakkert beliggende i en trang dal ligger en klynge seterhus av ymse slag spredd utover et tun. Det var nesten bonde-romantikk i lufta på Lien den helgen; snø dalte i store filler, dompapen utenfor vinduet mitt så nesten kunstig ut og sjelden har vel en niste smakt så godt på tur som den vi fikk med oss denne helgen. Her på gården serveres den beste maten jeg noen sinne har smakt i Norge. Lien Fjellgard er verdt et besøk, og leser du dette så tar du kontakt med oss så ordner vi en skikkelig kortreist weekend for dere!

MEN, når det er sagt kan jeg ikke komme utenom å nevne strategisamlingen over alle strategisamlinger. De siste årene har vi bl.a. vært på Hvaler, Selbu, Riga, Trondheim, Birmingham, Edinburgh, Gdansk – alle gode erfaringer vi tar med oss. Men årets tur til Spania overgikk alle forventninger og innfridde til de grader. Selv om det var lagt opp til hele 5 dagers tur og mange var skeptiske, var det ingen som ville hjem da den dagen kom.

Jeg glemte å nevne at disse turene er hemmelige fram til avreise. Blåturer – noe jeg rett og slett hater. Jeg elsker å reise, og for meg starter mye av gleden med turen ved å bli kjent med målet via nett og bøker, planlegge og glede meg. Dette er ikke en yrkesskade, jeg har alltid vært sånn. Og kanskje det er derfor jeg har havnet her jeg er? Men vi vet altså ikke annet enn dato for samlingen fram til noen dager før avreise. Da kommer en villedende pakkeliste. Reisemålet avsløres først når alle sitter med kofferten pakket, og da gjelder det å ha de riktige skoene i forhold til vær og vind. Og pent nok tøy til de ulike restaurantene – eller avslappet nok til peisestua i Selbu. Jålete som jeg er, liker jeg ha riktig tøy til rett anledning. Vet ikke hva som er verst av å være for lite eller for mye pyntet, men jeg vil ikke være hverken det ene eller det andre. Jeg vil bare blende in med et intetsigende antrekk. Det går utrolig mye energi til å vurdere hva som skal med i den kofferten. Tror faktisk at familien min hater blåturer de også, enda de aldri har opplevd det selv.

Men turen til Spania gjorde opp for all negativitet, og jubelen sto i taket da programmet ble avslørt. På 5 dager fikk vi oppleve natteliv i Granada, slalåm i Sierra Nevada, fantastiske Alhambra, hammam i Malaga, appelsintorget i Marbella, Puerto Banus og det fantastiske hotellet Puente Romano – som straks ble en favoritt – for å nevne noe. Alt dette i tillegg til faglig påfyll og gode diskusjoner. Vi ble skjemt bort fra vi dro til vi kom hjem. Det startet med vakker fiolinmusikk av multitalentet (og kjekke) Knut Harald Sommerfeldt under bussturen til Gardermoen, og sluttet med Kobe-biff servert på sølvfat under avskjedsmiddagen på Puente Romano. For de innvidde hos Connections kommer det vel ikke som noen overraskelse at det var Finn som sto for denne turen, sammen med vår gode venn Javier? Vi ble stelt og dullet med og behandlet som guder og gudinner i 5 hele dager og netter. Så bortskjemt var jeg, at da jeg etter en taxitur med gjengen inn til Marbella traff en taxisjåfør som ba om betaling, utbrøt lettere forfjamset; «What? Do I have to pay???» Og jeg kunne ikke skjønne hvorfor alle gapskrattet av meg….

Linn – the naive traveler