Nesten hver gang jeg reiser ut med kunder til et nytt reisemål, tenker jeg at hit må jeg tilbake til.  Det er så mange spennende reisemål og gjøremål, så mange opplevelser som skal utforskes og erfares. Denne gang var det Marrakech som jeg bare måtte tilbake til. Etter 2 turer til Marokko var jeg solgt. Kontrastene, luktene, menneskene, palmene, de snøkledde fjellene, maten…

Vi reiste behagelig med Norwegian direkte fra Oslo til Marrakech. Med trådløst nett (som denne gang fungerte) og en god bok – i tillegg til serveringen, hadde vi god tid til å nyte flyturen og drømme om reisemålet. For vel framme på flyplassen braker kontrastene løs; innreiseskjema, passkontroll med kø og stempling, oppslag med villedende taxipriser og mennesker som gjerne vil gjøre deg en tjeneste. Det er bare å la seg rive med! Første triks vi ble utsatt for denne gang, var å bli puttet i en taxi før vi fikk oppgitt pris for reisen (du må alltid avtale pris på forhånd). Når vi først satt inne i taxien med kofferter trygt plassert i bagasjerom, fikk vi opplyst at prisene som er oppslått ved taxiholdeplassen, var helt feil. Det var ca dobbelt pris som gjaldt. Jeg forsøkte nevne at det sto en annen pris på holdeplassen, men nei… OK, vi lot oss lure denne gang, men for NOK 120,- kom vi oss fram til hotellet etter kun 10 minutter – og vi var strålende fornøyde!

Det går fint an å ha kun en weekend i Marrakech. Takket være god planlegging før ankomst, fikk vi en opplevelsesrik helg. Vi startet med to timer i hotellets spa, og var innom både hammam, marokkansk massasje og andre behandlinger. Dagen etter sto guiden Mohammed klar utenfor hotellet, og førte oss med bestemte skritt forbi slangetemmere, krydderboder og andre eksotisk innslag på Djema el Fna plassen i hjertet av Marrakech. Vi fulgte etter så godt vi kunne, i mylderet av mennesker og varer inne i soukens trange gater. Første stopp var et av byens mange lokale apotek, hvor man kan kjøpe bot for alle verdens plager (vi kom håpefulle ut med hver vår pose..!). Arganolje, roseolje, nigellafrø, mynte-te, ras el hanout… Inne i tradisjonelle marokkanske varehus, satt guiden Mohammed tålmodig og ventet når vi snudde og tittet på hele spekteret av varer som tilbys. Skinn, keramikk, tepper, smykker. Vakkert håndverk i mengder av uttrykk. Det blir mange shoppingfristelser!

Etter intense timer i souken, flatet vi ut ved bassenget på hotellet. Halv ettermiddag i solen, med utsikt til de imponerende Atlasfjellene som tidlig i april fremdeles er snøkledde. For en nytelse!

Siste dag av oppholdet står det igjen noen og venter utenfor hotellet kl. 10:00. Mohammed har fikset hest og kjerre til oss, og denne turistfellen er faktisk en super måte å oppleve byen på. Etter to timer på rundtur, med stopp i vakre Jardin Majorelle (YSL sin tidligere eiendom i Marrakech) avslutter vi denne helgen med en lunsj i hagen til historiske La Mamounia hotell. Dette er en oase inne i Medinaen, med appelsintrær og rader med blomster.

Selv om vi gjerne skulle ha blitt lenger i denne drømmen, føler vi at opplevelsene har vært mange og imponerende – uten stress eller jag. Temperaturen er godt og vel 25 grader når vi går om bord i flyet, og vi vet med sikkerhet at vi kommer tilbake til denne byen.

Inshallah!

Hilsen Linn (nå tilbake –  og på vei til Frankrike)