Med gode flyforbindelser fra Norge store deler av året har denne vakre byen blitt et attraktivt reisemål for skandinaver. Å vandre inn gjennom byporten til gamlebyen og rusle nedover gamle brosteinsgater, fri for biler og lysreklame, gir en avslappet følelse selv når det er mange besøkende her. Hele gamlebyen er på UNESCOs verdensarvliste, og man forstår snart hvorfor. Gamlebyen er høyst levende, her bor noen tusen mennesker, og her finnes et utall restauranter, barer og butikker. Bymuren er så bred at man kan vandre til fots rundt hele byen, og få det hele i fugleperspektiv.

Dubrovnik har et svært godt og variert restaurant- og hotelltilbud, med førsteklasses konferansehoteller og turisthoteller i alle kategorier. Et tips er middag på Nautica Club, kåret til Kroatias beste restaurant, og med en fantastisk utsikt. Et annet tips er å cruise nedover Dubrovnik-rivieraen i en «oldtimer» med middag og levende musikk om bord, og det hele avsluttes med cocktail og fyrverkeri.

Og mens vi er inne på mat; en tur til halvøya Peljesac med østers- og vinsmaking er heller ikke å forakte. Her tilbys et stort aktivitetsprogram; seiling og padling med instruktører – tilpasset den enkeltes kunnskapsnivå, padletur ut til øya Lokrum – gjerne innbakt lunsj, renessanse-leker bestående av bueskyting, sjonglering, dans og myntproduksjon. Alt kan gjerne avsluttes med en middag i gjennomført renessanse-stil.

Les mer om Dubrovnik