Andrea Bocelli og rundreise i Toscana, juli 2023

Destinasjon: Italia
Connections Ferie vil for 9. gang invitere deg til en helt spesiell konsertopplevelse i Italia.
Oslo
25. juli
30. juli
6 dager
NOK 18.950,-
Book her

Informasjon om reisen

Bli med til Italia i juli 2023 og opplev Andrea Bocelli på hjemmebane.
Flere ulike avreisesteder er mulig: Oslo, Torp, Trondheim, Tromsø, Bergen og Stavanger.

Connections Ferie vil for 9. gang invitere deg til en helt spesiell konsertopplevelse i Italia. Nå kan du melde deg på tur til Toscana, og den store utendørs forestillingen med Andrea Bocelli. I 2023 er det 18. gangen tenoren står på scenen i det spektakulære Teatro Del Silenzio, i hans hjemby i Toscana, og vi har et begrenset antall billetter til det som er en av årets mest ettertraktede musikkbegivenheter.

PISA – MONTECATINI TERME – FIRENZE – LUCCA – LAJATICO

Stjernetenoren trenger knapt noen nærmere presentasjon. Han har sunget for paver og presidenter, på noen av verdens største arenaer, solgt millioner av album og vunnet prestisjetunge priser, men i hjembyen Lajatico er han bare Andrea, en landsens gutt som gleder seg til å komme hjem. Derfor bestemte Bocelli seg for å bygge et utendørs amfiteater i dalen hvor hans familie har dyrket jorden i generasjoner, og samle sine musikervenner og fans til en konsert. Stillheten her er viktig for den blinde artisten, likevel vil han bryte den, men bare én eneste sommerkveld hvert år. Det er hans hyllest til sin barndoms dal.

9 år med Bocelli-reiser, se opp for etterligninger

Allerede i 2014 arrangerte vi vår første reise til Andrea Bocellis konsert i Toscana. Våre reiseledere har besøkt området mange ganger, og vi håndplukker sentralt beliggende hoteller og utmerkede restauranter, slik at du er garantert gode opplevelser når du reiser med oss. Vi tilbyr dessuten gode plassbilletter til forestillingen.

Forestilling med Andrea Bocelli

Det er nå klart at forestillingen i 2023 vil bli arrangert den 27. juli. Innholdet i forestillingen vil bli kunngjort tre-fire uker før selve forestillingen.

Merk: Det er langt å gå i forbindelse med forestillingen, og denne turen er ikke lagt til rette for personer med bevegelseshemninger.
Forestillingen til Andrea Bocelli har gjennom historien hatt varierende innhold. Det har vært både operaforestilling og konsert. Vi vet ikke hva slags musikk Bocelli velger å fremføre. Vi tar forbehold om endringer, da vi ikke er ansvarlig for det musikalske innholdet.

Magisk opplevelse i det vakreste av Italia

Det er vanskelig å tenke seg en mer romantisk kulisse; Toscanas natt setter inn, solen har varmet opp marken, det dufter av pinjer, magnolia og sypresser idet dagen blir til kveld, men dette er ingen typisk kveld. Stillhetens Teater våkner fra sin Tornerosesøvn, Andrea Bocellis klangfulle stemme bryter stillheten og trollbinder sitt publikum idet kunst, musikk, teater og landskap smelter sammen til en magisk helhet.

I tillegg til turens høydepunkt, konserten med Andrea Bocelli, skal vi oppleve noen av Toscanas vakreste kulturbyer som Lucca og Firenze på denne reisen i det vakreste av Italia, og vi nyter god mat og drikke når vi besøker en lokal italiensk vingård.

Dette er min scene og teateret er en gave til mitt hjemsted. Min stemme bryter stillheten, men det er en honnør til denne marken og menneskene, musikken absorberes av landskapet, det er mitt budskap om kjærlighet. (Andrea Bocelli)

PROGRAM

F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag

DAG 1 (25. juli):  AVREISE FRA NORGE – PISA – VOLTERRA (M)

Kl. 17:20 Flyavgang med Norwegian DY1866 fra Oslo (Tilslutning fra andre byer i Norge er mulig)
Kl. 20:15 Ankomst Pisa

Etter ankomst kjører vi fra flyplassen i Pisa til Volterra (ca. 1 time). Vi sjekker inn og får en velkomstdrink i resepsjonen.
Volterra er en viktig og gammel italiensk by beliggende i den italienske provinsen Pisa i Toscana, i kort avstand til Bocellis hjemby Lajatico. Her kan du titte ned fra utsiktsposten i byen til det romerske amfiteateret og andre severdigheter i byen. Byen ligger ca. 50 km syd for Pisa og ca. 50 km fra havet. Volterra har en lang historie. Etruskerne har hatt bosettinger i området fra det 8. århundre f.Kr. De bygget forsvarsanlegg på toppen av en kolle i det 4. århundre f.Kr. Byen ble også en av etruskernes 12 bystater med kobber og sølv tilgjengelig i området, rike skoger og et godt landbruk fikk området en god vekst.

Hotel San Lino ****
Via S. Lino, 26, 56048 Volterra PI


 

Et hyggelig 4-stjerners hotell inne i det historiske sentrum av Volterra. Rommene vender mot Via San Lino, den sjarmerende middelaldersgaten som hotellet har inngang fra, og noen ligger på baksiden mot hagen og svømmebassenget. Rundt svømmebassenget har de solsenger og parasoller og en utsiktspost med bord og stoler hvor man har en fantastisk utsikt ut over områdene rundt Volterra.
Bygningen var tidligere et kloster og alle rommene på hotellet har tidligere vært nonnenes soverom hvor de bodde avsperret fra omverdenen. Rommene er i toskansk bondestil og er forholdsvis små da det opprinnelig var spartanske soverom for nonnene, men allikevel sjarmerende med tanke på hotellets historie. Utstyrte med air-condition, minibar med kun vannflasker, telefon og TV.

DAG 2 (26. juli): UTFLUKT TIL FIRENZE (F/L)

Toscana kalles ofte Italias Hage, og med rette. Midt i ”hagen” ligger Firenze. Navnet betyr Den blomstrende byen, og kan både henvise til landskapet og den kunstblomstring som fant sted under Renessansen. ”Kunstnere og glade mennesker blir født i områder med god vin” . Det var selveste Leonardo da Vinci som uttalte ordene og for Firenze stemmer det godt. Under 1300 og 1400-tallet opplevde byen en kunstutfoldelse uten sidestykke siden antikkens dager. Her ble Renessansen født, en ”gjenfødelse” av antikkens rike kunst og kulturliv. En gang i tiden levde Michelangelo, Leonardo da Vinci og Rafael her, samtidig.

Og den gode vinen? Fra de sydvendte skråningene mellom Firenze og Siena kommer en av verdens beste viner – Chianti Classico.

Firenze ligger ca 40 km fra Montecatini Terme, og etter ca. 1 time busstur er vi framme og blir møtt av vår lokale guide. Vi skal ikke besøke museer men vår guide skal ta oss med på en historisk vandring forbi bla. Santa Maria del Fiore, Domkirken, med sin fasade i rosa, grønn og hvit marmor og flotte kuppel dominerer den bybildet. Dåpskapellets Paradisport og Giottos klokketårn får vi også med oss, før vi fortsetter til Piazza della Signoria, byens vakre Rådhusplass. Plassen prydes av skulpturer, bl.a. en marmorkopi av Michelangelos David. Den gamle Gullsmedbroen og de livlige friluftsmarkedene, som tilbyr lærvarer, silke og filigranspapir minner om byens viktige rolle som handels- og håndverksby. De elegante handlegatene i sentrum vitner om at byen fortsatt er et senter for mote. Både Gucci og Ferragamo begynte sine karrierer her.

Vi drar tidlig fra hotellet for å slippe unna den verste varmen og mengden av turister.  Vår byvandring tar ca 2 timer og vi avslutter med 3-retters lunsj inkl. drikke til maten, i nærheten av Santa Croce. Etter lunsj blir det litt tid til egne formål før vi returnerer til hotellet. Det historiske sentrum i Firenze har restriktive trafikkregler og bussen må parkere et lite stykke fra sentrum. Den beste måten å se byen på er til fots, utstyrt med gode sko og lette klær da det kan være varmt i Firenze i juli. Etter endt lunsj drar vi tilbake til vårt hotell i Volterra, og vi har hele kvelden og ettermiddagen til fri disposisjon.
Vi anbefaler å utforske byen. Sentrum ligger utenfor døra til  hotellet, og her finnes en rekke shoppingmuligheter, kafèer og restauranter. Om sommeren er det svært vanlig at butikken holder åpent til langt på kveld.

DAG 3 (27. juli): ANDREA BOCELLI-FORESTILLING (F/L)

Frokost serveres på hotellet fra kl. 07:30. Vi spiser tre-retters lunsj på hotellet før avreise til konserten. Alle får med seg en piknik-matpakke med mat og drikke til konserten.
Kl. 17:00: Vi kjører ca. 40 minutter til landsbyen Lajatico og området hvor vi parkerer bussen. Vi har faste sitteplasser men vi beregner likevel god tid før forestillingen begynner for å ta plass, og for å unngå å havne i kø. Scenen er satt opp utendørs med Toscanas vakre landskap som kulisser. Det finnes barer og kabintoaletter inne på området. Lajatico er den lille landsbyen hvor Andrea Bocelli vokste opp, og hvor familien fortsatt driver vingård, ridesenter og overnatting.

Storskjermer er satt opp på sidene slik at man ser godt også om man sitter bak. Det er et godt stykke å gå fra der bussen kan parkere og til teateret og deler av veien er på tørr jord som skaper støv. Vi anbefaler derfor gode sko (ingen høye hæler) og bekvemt, pent tøy. En jakke kan være godt å ha med seg da det ofte blir litt kjølig ut over natten. Forestillingen slutter like før midnatt. Etter forestillingen kjører bussen tilbake til hotellet hvor vi beregner å være fremme ca. kl. 01:00 – 01:30.

DAG 4 (28. juli): UTFLUKT TIL LUCCA (F/L/M)

Lucca hviler hemmelighetsfullt bak sine høye murer, og er en av de best bevarte middelalderbyer i Italia, og det sier ikke så lite!  Ringmuren er mer som en park, beplantet med skyggefulle kastanjetrær og plataner og flittig benyttet av byens syklende og joggende innbyggere.  Innenfor murene er byen nesten bilfri, med fredelige  gatelabyrinter og små stemningsfulle torg. De fleste gatene leder inn mot byens hjerte, den ovale plassen Piazza del Anfiteatro.  Her er husene bygget i et sjarmerende virvar over sitterekkene i et gammelt romersk amfiteater! En enorm rikdom av kunstverk og vakre marmorkirker forteller om fordums prakt, spesielt da Lucca var senter for silkehandelen i Italia, men også at de berømte marmorbruddene i Carrara ligger like ved. Byens store sønn er operakomponisten Puccini, modernisten innen opera.  Han sitter lett henslengt i bronse utenfor sitt barndomshjem, som i dag er museum, og ikke sjelden kan man høre en arie fra La Boheme eller Turandot fra et åpent vindu – man er stolte av sin store sønn i Lucca.

I Lucca møter vi vår dyktige guide som tar oss med på en vandring hvor vi får se høydepunktene, som bl.a. omfatter ”Piazza del Anfiteatro». Hele byen er på UNESCO’s verdensarvliste, så ingenting kan forandres. Kun en inngangsport av det gamle teateret er synlig i dag. Vi avslutter formiddagen med 3-retters lunsj på en utvalgt lokal restaurant i Lucca. Det blir noe tid på egenhånd før vi reiser tilbake til hotellet.

På ettermiddagen returnerer vi tilbake til hotellet i Volterra. Vi møtes igjen om kvelden for felles 3-retters middag i hotellets restaurant.

DAG 5 (29. juli): BESØK PÅ LOKAL VINGÅRD (F/L/M)

Vi tar det litt rolig på morgenen og starter litt utpå dagen. Vi skal besøk en av de koselige vingårdene som ligger i området Vinci utenfor Volterra (ca. 45 minutter med buss). I dette området ble den kjente kunstneren Leonardo Da Vinci født. Vi skal få smake lokale spesialiteter fra området og drikke gode viner. Toscana er bla. verdenskjent for sin Chianti vin. Spesielt den røde vinen. Vingårdene i Toscana ligger på rekke og rad i vakre omgivelser. Vi skal bare nyte dagen og ta frem smakssansene. På kvelden spaserer vi til en lokal restaurant i vakre Volterra. Her spiser vi 3-retters middag inkl. drikke i vakre omgivelser, på toppen av byen. Etter middag drar vi tilbake til hotellet.

DAG 6 (30. juli):  VOLTERRA – FIRENZE – ANKOMST NORGE (F/L)

Vi nyter en god frokost på hotellet får en enkel piknik-lunsj som vi tar med oss fra resepsjonen, og vi gjør oss klare for avreise til flyplassen ca. kl. 13:00 (ca. 1 time, 20 minutter busstur).
Kl. 16:45 Flyavgang med SAS SK2962 fra Firenze via København.
Kl. 22:00 Ankomst Oslo (Tilslutning til andre byer i Norge er mulig)

PRISER

Pris pr. person i dobbeltrom: fra ca. 18.950,-* kr. pr. person
*) Merk: Estimerte priser. Endelig pakkepris blir publisert i oktober 2022.

Tillegg for enkeltrom: ca. 2.000,- kr.*

Dette vil være inkludert i prisen:

 • Flybilletter Oslo – Pisa / Firenze – Oslo
 • Alle kjente norske og internasjonale flyskatter
 • 5 overnattinger i dobbeltrom på Hotel San Lino **** sentralt i Volterra
 • Daglig turistskatt på hotellet (2,5 Euro pr. person pr. dag)
 • Daglig frokost på hotellet
 • Utflukter i henhold til programmet med transport og guider
 • Lunsj i Firenze, 3 retter med drikke
 • Lunsj på hotellet før konserten, 3 retter
 • Lunsj i Lucca, 3 retter med drikke
 • Lunsj på hotellet avreisedagen, 3 retter
 • Matpakke på konsertdagen: Sandwich, frukt, kake og vann
 • Velkomstmiddag på hotellet, 3 retter
 • Besøk på vingård inkl. 3 retters lunsj med drikke og transport
 • Middag på restaurant i Volterra, 3 retter med drikke
 • Førsteklasses billetter til forestillingen med Andrea Bocelli: (Kategori: Poltroncina – nummerert)
 • Erfaren reiseleder fra Connections Ferie

Dette er ikke inkludert:

 • Mat og drikke på flyet
 • Reiseforsikring
 • Tips

Oppgradering av billetter til forestillingen:

 • Vi tilbyr et begrenset antall billetter i kategorien Poltronissima. Pristillegg: kr. 2.000,-* pr. person (med forbehold om endringer).

Vi tar forbehold om endringer i programmet samt pris og valutaendringer. Prisene er basert på at minimum 30 personer reiser.

Connections Ferie har KVALITETSGARANTI!

 • attraktive reiseperioder
 • håndplukkede hoteller med god standard og beliggenhet
 • flere utflukter og måltider inkludert i prisen
 • alltid norsk reiseleder

Husk dette når du sammenlikner våre tilbud med andre.

VIKTIG! Grunnet strenge refunderingsregler fra våre leverandører er betingelsene noe utvidet på denne turen:

BETINGELSER FRA ARRANGØR

FORESTILLING: ANDREA BOCELLI i Teatro del Silenzio.

Arrangøren City Sound & Events har rett til å endre tid og sted for konserter av tekniske og organisatoriske årsaker. Hvis regn på konsertdagen vil konserten bli flyttet til dagen etter. Hvis konserten av tekniske eller organisatoriske årsaker må kanselleres må det søkes om refusjon av billettprisen innen 5 dager etter at forestillingen skulle ha vært. De gebyr som billettsalgsorganisasjoner har tatt blir ikke refunderte. Refusjon gjelder kun selve billettprisen «Face Value».

City Sound & Events er ikke ansvarlig for eventuelle kostnader som måtte oppstå i forbindelse med kansellering. Bortkomne billetter blir ikke refundert eller trykket om igjen. Den som har mistet sin billett får ikke adgang til konserten. Hvis kunden kansellerer sin billett er det ingen refusjon av verken billettpris eller booking-gebyr. Sitteplasser som er booket er disponible fram til forestillingen starter og kan ikke garanteres etter at forestillingen har startet. Eventuelle reklamasjoner for sitteplassen må gjøres før eller under konserten. Ingen klager godtas på etterskudd. Arrangøren har ikke ansvar for ting som er mistet eller stjålet på konsertstedet og på parkeringer. Dette er arrangørens generelle betingelser.

Tillegg fra Connections Ferie: Om avlysning av forestillingen skjer gir dette ikke rett til å heve kjøpet av hele turen. Selve turen vil gå som oppsatt, og Connections Ferie AS vil søke om refusjon av billetten på vegne av deltakerne.

Ved avbestilling etter bestilling beholder arrangøren det innbetalte depositumet. Les for øvrig våre generelle betingelser (disse blir også sendt i din bekreftelses-epost).

FLYINFORMASJON

UTREISEN 25.07.23

Kl. 17:20 Flyavgang med DY1866 fra Oslo
Kl. 20:15 Ankomst Pisa

HJEMREISEN 30.07.23

Kl. 16:45 Flyavgang med SK2962 fra Firenze
Kl. 18:55 Ankomst København
Kl. 20:50 Flyavgang med SK1472 fra København
Kl. 22:00 Ankomst Oslo

Tillatt bagasjekvote: 20 kilo innsjekket bagasje pr. person.
Håndbagasje kommer i tillegg.
Ingen måltider på fly er inkludert, men kan kjøpes ombord på flyet.

MERK: 
Flytider er kun et eksempel. Vi har ikke korrekte datoer for konserten på det nåværende tidspunkt, og disse kan bli endret. 
Endelig reiserute vil bli gjort tilgjengelig i oktober 2022. 
Tilslutning fra andre steder i Norge er mulig. 


KONSERTINFORMASJON

Inne på konsertområdet foregår salg av enkle matretter, øl, vin og mineralvann.
Det kan bli lange køer, og vi anbefaler å medbringe ekstra vannflasker.
Det er gode toalettfasiliteter på området.

Oversikt over våre reserverte plasser i teateret.
Vi har to typer billetter (poltroncina og poltronissima):

Snakk med en rådgiver

Employee Image

Bjørn Fredrik Bratsberg

Produktutvikler / Marketing Manager
USP icon

Over 15 års erfaring

Vi kontrollerer jevnlig kvaliteten på våre utvalgte hoteller og aktiviteter
USP icon

Kundetilfredshet

De fleste av våre kunder vender alltid tilbake
USP icon

Bærekraftige arrangement

Vi er ISO-sertifisert innen kvalitet og miljø 9001 og 14001
USP icon

Trygghet for deg som reiser

Vi stiller de nødvendige garantiene til Reisegarantifondet