Andrea Bocelli – fra Bodø 2023

Destinasjon: Toscana
Connections Ferie vil for 9. gang invitere deg til en helt spesiell konsertopplevelse i Italia.
Bodø
25. juli
30. juli
6 dager
NOK 22.950,-
Book her

Informasjon om reisen

Bli med til Italia i juli 2023 og opplev Andrea Bocelli på hjemmebane.
Flybilletter fra/til Bodø er inkludert i prisen.

Connections Ferie vil for 9. gang invitere deg til en helt spesiell konsertopplevelse i Italia. Nå kan du melde deg på tur til Toscana, og den store utendørs forestillingen med Andrea Bocelli. I 2023 er det 18. gangen tenoren står på scenen i det spektakulære Teatro Del Silenzio, i hans hjemby i Toscana, og vi har et begrenset antall billetter til det som er en av årets mest ettertraktede musikkbegivenheter.

PISA – MONTECATINI TERME – FIRENZE – LAJATICO – LUCCA

Stjernetenoren trenger knapt noen nærmere presentasjon. Han har sunget for paver og presidenter, på noen av verdens største arenaer, solgt millioner av album og vunnet prestisjetunge priser, men i hjembyen Lajatico er han bare Andrea, en landsens gutt som gleder seg til å komme hjem. Derfor bestemte Bocelli seg for å bygge et utendørs amfiteater i dalen hvor hans familie har dyrket jorden i generasjoner, og samle sine musikervenner og fans til en konsert. Stillheten her er viktig for den blinde artisten, likevel vil han bryte den, men bare én eneste sommerkveld hvert år. Det er hans hyllest til sin barndoms dal.

9 år med Bocelli-reiser, se opp for etterligninger

Allerede i 2014 arrangerte vi vår første reise til Andrea Bocellis konsert i Toscana. Våre reiseledere har besøkt området mange ganger, og vi håndplukker sentralt beliggende hoteller og utmerkede restauranter, slik at du er garantert gode opplevelser når du reiser med oss. Vi tilbyr dessuten gode plassbilletter til forestillingen.

Forestilling med Andrea Bocelli

Det er nå klart at forestillingen i 2023 vil bli arrangert den 27. juli. Innholdet i forestillingen vil bli kunngjort tre-fire uker før selve forestillingen.

Merk: Det er langt å gå i forbindelse med forestillingen, og denne turen er ikke lagt til rette for personer med bevegelseshemninger, dårlig pust, eller som har vanskeligheter med å gå lange turer.
Forestillingen til Andrea Bocelli har gjennom historien hatt varierende innhold. Det har vært både operaforestilling og konsert. Vi vet ikke hva slags musikk Bocelli velger å fremføre. Vi tar forbehold om endringer, da vi ikke er ansvarlig for det musikalske innholdet.

Magisk opplevelse i det vakreste av Italia

Det er vanskelig å tenke seg en mer romantisk kulisse; Toscanas natt setter inn, solen har varmet opp marken, det dufter av pinjer, magnolia og sypresser idet dagen blir til kveld, men dette er ingen typisk kveld. Stillhetens Teater våkner fra sin Tornerosesøvn, Andrea Bocellis klangfulle stemme bryter stillheten og trollbinder sitt publikum idet kunst, musikk, teater og landskap smelter sammen til en magisk helhet.

I tillegg til turens høydepunkt, konserten med Andrea Bocelli, skal vi oppleve noen av Toscanas vakreste kulturbyer som Lucca og Firenze på denne reisen i det vakreste av Italia, og vi nyter god mat og drikke når vi besøker en lokal italiensk vingård.

Dette er min scene og teateret er en gave til mitt hjemsted. Min stemme bryter stillheten, men det er en honnør til denne marken og menneskene, musikken absorberes av landskapet, det er mitt budskap om kjærlighet. (Andrea Bocelli)

PROGRAM

F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag

DAG 1 (25. juli):  AVREISE FRA BODØ – PISA – MONTECATINI TERME (-)

Kl. 10:55 Avreise med Norwegian (DY 343) fra Bodø
Kl. 12:25 Ankomst Oslo
Kl. 17:20 Flyavgang med Norwegian (DY1866) fra Oslo
Kl. 20:15 Ankomst Pisa

Etter ankomst kjører vi fra Pisa til Montecatini Terme (ca. 45 minutter). Byen Montecatini som blir kalt ”Dronningen av Italias kurbyer”, har helt siden romertiden vært kjent for sine varme, helsebringende kilder. Det var på 1800-tallet at byen ble en favoritt blant Europas kongelige på jakt etter ungdomskilden. Også operakomponister som Verdi, som fikk hovedgaten oppkalt etter seg, og Puccini har pleiet sin gikt her. Da fyrst Rainer og fyrstinne Grace av Monaco valgte stedet for sine hvetebrødsdager var tonen satt og eliten strømmet til. Filmstjerner som Audrey Hepburn og Ingrid Bergman og regissører som Federico Fellini har flanert i hovedgaten og mange berømtheter har fått en minneplakett her.

De eldste kurbadene ble bygget under byens glansdager. Elegante paviljonger ser mer ut som palasser med marmorgulv, søyler og springvann. I dag har byen en mye mer avslappet atmosfære, man blir ikke bedt om å skifte til aftenantrekk for å spasere langs hovedgaten lenger! Montecatini er fortsatt en veldig populær ferieby, med en livlig atmosfære, og et rikelig utvalg av butikker, kafeer, restauranter og skyggefulle parker med iskrembarer, benker og fontener. Vi har først og fremst valgt stedet pga. den sentrale beliggenheten, med kort vei til Toscanas historiske byer. Både Lucca, Pisa og Firenze ligger kun en kort busstur unna. Høyt over kurbyen ligger gamlebyen Montecatini Alto, som kan nås med en hyggelig mini-fløybane. Her har man panoramautsikt over byen, fjellene og de mange små vinbyene omkring. Her finner vi også hyggelige restauranter og små butikker som selger lokale produkter, bl.a. keramikk og håndarbeid.
På kvelden nyter vi en velkomstdrink på hotellet.

Hotel Ambasciatori Palace ****
Viale IV Novembre 12, 51016 Montecatini Terme PTHotel Ambasciatori Palace ligger midt i sentrum av Montecatini Terme, – en meget sentral beliggenhet. Takket være høyden, tilbyr hotellet den vakreste panoramautsikten over byen og åsene rundt. Hotellet tilbyr moderne og komfortable rom, men solterassen med basseng omgitt av solsenger er virkelig hotellets høydepunkt. Rommene er innredet med satellitt-TV, klimaanlegg og gratis Wi-Fi. I restauranten kan du nyte både tradisjonell, lokal mat og internasjonale retter. 

DAG 2 (26. juli): UTFLUKT TIL FIRENZE (F/L/M)

Toscana kalles ofte Italias Hage, og med rette. Midt i ”hagen” ligger Firenze. Navnet betyr Den blomstrende byen, og kan både henvise til landskapet og den kunstblomstring som fant sted under Renessansen. ”Kunstnere og glade mennesker blir født i områder med god vin”. Det var selveste Leonardo da Vinci som uttalte ordene og for Firenze stemmer det godt. Under 1300 og 1400-tallet opplevde byen en kunstutfoldelse uten sidestykke siden antikkens dager. Her ble Renessansen født, en ”gjenfødelse” av antikkens rike kunst og kulturliv. En gang i tiden levde Michelangelo, Leonardo da Vinci og Rafael her, samtidig.

Og den gode vinen? Fra de sydvendte skråningene mellom Firenze og Siena kommer en av verdens beste viner – Chianti Classico.

Firenze ligger ca 40 km fra Montecatini, og etter ca. 1 time busstur er vi framme og blir møtt av vår lokale guide. Vi skal ikke besøke museer men vår guide skal ta oss med på en historisk vandring forbi bl.a. Santa Maria del Fiore, Domkirken, med sin fasade i rosa, grønn og hvit marmor og flotte kuppel dominerer den bybildet. Dåpskapellets Paradisport og Giottos klokketårn får vi også med oss, før vi fortsetter til Piazza della Signoria, byens vakre Rådhusplass. Plassen prydes av skulpturer, bl.a. en marmorkopi av Michelangelos David. Den gamle Gullsmedbroen og de livlige friluftsmarkedene, som tilbyr lærvarer, silke og filigranspapir minner om byens viktige rolle som handels- og håndverksby. De elegante handlegatene i sentrum vitner om at byen fortsatt er et senter for mote. Både Gucci og Ferragamo begynte sine karrierer her.

Vår byvandring tar ca. 2 timer og vi avslutter med lunsj i nærheten av Santa Croce. Etter lunsj blir det litt tid til egne formål før vi returnerer til hotellet. Det historiske sentrum i Firenze har restriktive trafikkregler og bussen må parkere et godt stykke fra sentrum. Den beste måten å se byen på er til fots, utstyrt med gode sko og lette klær da det kan være varmt i Firenze i juli.
På ettermiddagen returnerer vi tilbake til hotellet i Montecatini. På kvelden samles vi for en felles middag på hotellet.

DAG 3 (27. juli): ANDREA BOCELLI-FORESTILLING (F/L)

Etter frokost på hotellet vil det være fritid før vi møtes i hotellets restaurant ca. kl. 13:00. Vi spiser lunsj på hotellet før avreise til Lajatico. Alle får med seg en piknik-matpakke med mat og drikke til forestillingen. Kl. 16.00: Vi kjører ca 1 1/2 time til landsbyen Lajatico og området hvor vi parkerer bussen. Vi har faste sitteplasser men vi beregner likevel god tid før forestillingen begynner for å ta plass. Scenen er satt opp utendørs med Toscanas vakre landskap som kulisser. Det finnes barer og kabintoaletter inne på området. Lajatico er den lille landsbyen hvor Andrea Bocelli vokste opp, og hvor familien fortsatt driver vingård, ridesenter og overnatting.

Storskjermer er satt opp på sidene slik at man ser godt også om man sitter bak. Det er et godt stykke å gå fra der bussen kan parkere og til teateret og deler av veien er på tørr jord som skaper støv. Vi anbefaler derfor gode sko (ingen høye hæler) og bekvemt, pent tøy. En jakke kan være godt å ha med seg da det ofte blir litt kjølig ut over natten. Forestillingen slutter ca. midnatt. Etter forestillingen kjører bussen tilbake til hotellet hvor vi beregner å være fremme ca. kl. 02:00.

DAG 4 (28. juli): VALGFRI UTFLUKT: BESØK PÅ LOKAL VINGÅRD (F)

I dag er hele dagen til fri disposisjon i Montecatini Terme. Men vi har lagt opp til en halvdags tur for de som er interessert i italienske viner og vinproduksjon. Vi skal besøk en av de koselige vingårdene som ligger i området Vinci (ca. 45 minutter med buss). I dette området ble den kjente kunstneren Leonardo Da Vinci født. Vi skal få smake lokale spesialiteter fra området og drikke gode viner. Toscana er bla. verdenskjent for sin Chianti vin. Spesielt den røde vinen. Vingårdene i Toscana ligger på rekke og rad i vakre omgivelser. Vi skal bare nyte dagen og ta frem smakssansene. Enkel lunsj og vinsmaking er selvfølgelig inkludert. NB: Turen er ikke inkludert i programmet. Tillegg: kr. 950,- pr. person inkludert buss, utflukt, vinsmaking og lunsj. Minimum antall deltakere: 15.

DAG 5 (29. juli): UTFLUKT TIL LUCCA (F/L/M)

Lucca hviler hemmelighetsfullt bak sine høye murer, og er en av de best bevarte middelalderbyer i Italia, og det sier ikke så lite!  Ringmuren er mer som en park, beplantet med skyggefulle kastanjetrær og plataner og flittig benyttet av byens syklende og joggende innbyggere.  Innenfor murene er byen nesten bilfri, med fredelige  gatelabyrinter og små stemningsfulle torg. De fleste gatene leder inn mot byens hjerte, den ovale plassen Piazza del Anfiteatro.  Her er husene bygget i et sjarmerende virvar over sitterekkene i et gammelt romersk amfiteater! En enorm rikdom av kunstverk og vakre marmorkirker forteller om fordums prakt, spesielt da Lucca var senter for silkehandelen i Italia, men også at de berømte marmorbruddene i Carrara ligger like ved. Byens store sønn er operakomponisten Puccini, modernisten innen opera.  Han sitter lett henslengt i bronse utenfor sitt barndomshjem, som i dag er museum, og ikke sjelden kan man høre en arie fra La Boheme eller Turandot fra et åpent vindu – man er stolte av sin store sønn i Lucca.

I Lucca møter vi vår dyktige guide som tar oss med på en vandring hvor vi får se høydepunktene, som bl.a. omfatter ”Piazza del Anfiteatro». Hele byen er på UNESCO’s verdensarvliste, så ingenting kan forandres. Kun en inngangsport av det gamle teateret er synlig i dag. Vi avslutter formiddagen med 3-retters lunsj på en utvalgt lokal restaurant i Lucca. Det blir noe tid på egenhånd før vi reiser tilbake til hotellet.

På ettermiddagen returnerer vi tilbake til hotellet. Vi møtes i resepsjonen for avreise til felles avskjedsmiddag på en hyggelig lokal restaurant i vakre Montecatini Alto.

DAG 6 (30. juli):  MONTECATINI TERME – BOLOGNA – ANKOMST BODØ (F)

Vi nyter en god frokost på hotellet og har formiddagen til disposisjon, før vi sjekker ut og drar til flyplassen i Bologna ca. kl. 12:00 (ca. 1 t. 45 minutter).

Kl. 16:20 Flyavgang med SAS (SK2686) til København
Kl. 18:20 Ankomst København
Kl. 19:05 Flyavgang med SAS (SK1470) fra København
Kl. 20:15 Ankomst Oslo
Kl. 22:10 Flyavgang med SAS (SK4126) til Bodø
Kl. 23:35 Ankomst Bodø

PRISER

Pris pr. person i dobbeltrom:             fra 22.950,- kr. pr. person
Tillegg for enkeltrom: kr. 2.000,-

Dette vil være inkludert i prisen:

 • Flybilletter Bodø – Pisa med Norwegian / Bologna – Bodø med SAS
 • Alle kjente norske og internasjonale flyskatter
 • 5 overnattinger i dobbeltrom på Hotel Ambasciatori Palace **** sentralt i Montecatini Terme
 • Daglig turistskatt på hotellet (2,- Euro pr. person pr. dag)
 • Daglig frokost på hotellet
 • Utflukter til Firenze og Lucca med transport og lokale guider
 • Lunsj på lokal restaurant i Firenze
 • Lunsj på hotellet før konserten
 • Lunsj på lokal restaurant i Lucca
 • Matpakke på konsertdagen: Sandwich, frukt, kake og vann
 • Velkomstdrink på hotellet
 • Middag på hotellet
 • Avskjedsmiddag på hyggelig restaurant i Montecatini Alto
 • Førsteklasses billetter til forestillingen med Andrea Bocelli: (Kategori: Poltroncina – nummerert)
 • Erfaren reiseleder fra Connections Ferie

Dette er ikke inkludert:

 • Besøk på vingård inkl. lunsj med drikke og transport (kr. 950,- pr. person – valgfritt)
 • Oppgraderte konsertbilletter (Poltronissima – tillegg kr. 2.000,- pr. person – valgfritt)
 • Mat og drikke på flyet
 • Reiseforsikring
 • Tips

Oppgradering av billetter til forestillingen:

 • Vi tilbyr et begrenset antall billetter i kategorien Poltronissima. Pristillegg: kr. 2.000,- pr. person (med forbehold om endringer).

Vi tar forbehold om endringer i programmet samt pris og valutaendringer. Prisene er basert på at minimum 30 personer reiser.

Connections Ferie har KVALITETSGARANTI!

 • attraktive reiseperioder
 • håndplukkede hoteller med god standard og beliggenhet
 • flere utflukter og måltider inkludert i prisen
 • alltid norsk reiseleder

Husk dette når du sammenlikner våre tilbud med andre.

VIKTIG! Grunnet strenge refunderingsregler fra våre leverandører er betingelsene noe utvidet på denne turen:

BETINGELSER FRA ARRANGØR

FORESTILLING: ANDREA BOCELLI i Teatro del Silenzio.

Arrangøren City Sound & Events har rett til å endre tid og sted for konserter av tekniske og organisatoriske årsaker. Hvis regn på konsertdagen vil konserten bli flyttet til dagen etter. Hvis konserten av tekniske eller organisatoriske årsaker må kanselleres må det søkes om refusjon av billettprisen innen 5 dager etter at forestillingen skulle ha vært. De gebyr som billettsalgsorganisasjoner har tatt blir ikke refunderte. Refusjon gjelder kun selve billettprisen «Face Value».

City Sound & Events er ikke ansvarlig for eventuelle kostnader som måtte oppstå i forbindelse med kansellering. Bortkomne billetter blir ikke refundert eller trykket om igjen. Den som har mistet sin billett får ikke adgang til konserten. Hvis kunden kansellerer sin billett er det ingen refusjon av verken billettpris eller booking-gebyr. Sitteplasser som er booket er disponible fram til forestillingen starter og kan ikke garanteres etter at forestillingen har startet. Eventuelle reklamasjoner for sitteplassen må gjøres før eller under konserten. Ingen klager godtas på etterskudd. Arrangøren har ikke ansvar for ting som er mistet eller stjålet på konsertstedet og på parkeringer. Dette er arrangørens generelle betingelser.

Tillegg fra Connections Ferie: Om avlysning av forestillingen skjer gir dette ikke rett til å heve kjøpet av hele turen. Selve turen vil gå som oppsatt, og Connections Ferie AS vil søke om refusjon av billetten på vegne av deltakerne.

Ved avbestilling etter bestilling beholder arrangøren det innbetalte depositumet. Les for øvrig våre generelle betingelser (disse blir også sendt i din bekreftelses-epost).

FLYINFORMASJON

UTREISEN 25.07.23

Kl. 10:55 Avreise med Norwegian (DY 343) fra Bodø
Kl. 12:25 Ankomst Oslo
Kl. 17:20 Flyavgang med Norwegian (DY1866) fra Oslo
Kl. 20:15 Ankomst Pisa

HJEMREISEN 31.07.23

Kl. 16:20 Flyavgang med SAS (SK2686) til København
Kl. 18:20 Ankomst København
Kl. 19:05 Flyavgang med SAS (SK1470) fra København
Kl. 20:15 Ankomst Oslo
Kl. 22:10 Flyavgang med SAS (SK4126) til Bodø
Kl. 23:35 Ankomst Bodø

Tillatt bagasjekvote: 20 kilo innsjekket bagasje pr. person.
Håndbagasje kommer i tillegg.
Ingen måltider på fly er inkludert, men kan kjøpes ombord på flyet.


KONSERTINFORMASJON

Inne på konsertområdet foregår salg av enkle matretter, øl, vin og mineralvann.
Det kan bli lange køer, og vi anbefaler å medbringe ekstra vannflasker.
Det er gode toalettfasiliteter på området.

Oversikt over våre reserverte plasser i teateret.
Vi har to typer billetter (poltroncina og poltronissima):

Snakk med en rådgiver

USP icon

Over 15 års erfaring

Vi kontrollerer jevnlig kvaliteten på våre utvalgte hoteller og aktiviteter
USP icon

Kundetilfredshet

De fleste av våre kunder vender alltid tilbake
USP icon

Bærekraftige arrangement

Vi er ISO-sertifisert innen kvalitet og miljø 9001 og 14001
USP icon

Trygghet for deg som reiser

Vi stiller de nødvendige garantiene til Reisegarantifondet