Ekspedisjonsreise med Hurtigruten til Antarktis, november 2022

Destinasjon: Antarktis
Endelig kommer Nansen til Sydpolen! Bli med når vi skal på Explorertur til Antarktis med det flotte nye skipet til Hurtigruten, MS Fridtjof Nansen.
Oslo
2. november
22. november
21 dager
NOK 109.500,-
Book her

Informasjon om reisen

Med Hurtigruten til Antarktis, 5. – 22. november 2022

Endelig kommer Nansen til Sydpolen! Bli med når vi skal på Explorertur til Antarktis med det flotte nye skipet til Hurtigruten, MS Fridtjof Nansen.

En ekspedisjon til Antarktis er en drøm for mange, og er noe av det mest spennende du kan få oppleve. Her får du utforsket et av verdens mest uberørte destinasjoner og denne turen vil gjøre deg til en del av kontinentets historie.

Vi seiler over det berømte Drakestredet, denne beryktede og gigantiske passasjen som kobler Antarktis til resten av verden og som er krysset av verdens mest kjente oppdagelsesreisende. Her får du kjenne på følelsen og eventyret de hadde, og vel fremme i Antarktis tar vi deg med på en rekke med høydepunkter. Seilende inn mot kontinentet, blant isfjell og isbreer, kan du forberede deg på å få gåsehud og du vil straks forstå at dette vil påvirke deg for resten av livet. Dyrelivet er en opplevelse i seg selv. Store pingvinkolonier vil ønske velkommen. Det spesielle med pingvinene her er at de ikke er redde mennesker. De er ikke vant til å ha rovdyr rundt seg og er både tillitsfulle og nysgjerrige. På båten har vi et aktivitets-/vitenskapssenter som blir hovedbasen om bord. Her får du tilbud om forelesninger og er et sted hvor du kan dele opplevelsene dine med andre eventyrere.

Vi har laget en pakke som også inkluderer fire overnattinger i Buenos Aires i etterkant av cruiset. Her får du med deg tango-show, utflukt til en gammeldags ranch, samt bysightseeing hvor vi blant annet besøker graven til Evita Peron.

PROGRAM

DAG 1 (5. NOV): NORGE/SVERIGE – AMSTERDAM – BUENOS AIRES

Flyreise med KLM til Amsterdam, hvor vi bytter fly og drar videre med KLM til Buenos Aires.

DAG 2 (6. NOV): ANKOMST BUENOS AIRES

Vi blir hentet på flyplassen og fraktet til hotellet. Inne i byen sjekker vi inn på Hotel Palladio *****. Hotellet ligger sentralt i Buenos Aires, i nærheten av Colon-teatret og Recoleta. Hotellet tilbyr flere rekreasjonsfasiliteter og er et hotell med høy komfort og god service, med eget svømmebasseng. Hotellet ligger like ved en av hovedgatene i sentrum, med opplyste gågater og massevis av barer og  restauranter å velge mellom. Kanskje blir det muligheter for å smake på en saftig biff fra Argentinas berømte kjøkken?

DAG 3 (7. NOV): BUENOS AIRES

I dag tas vi med gjennom historien og livet til den viktigste kvinnen i den argentinske historien: Maria Eva Duarte de Perón, «Evita».  Noen kjenner nok til deler av historien fra før gjennom Andrew Lloyd Webbers musikal. Vi vil oppdage den innflytelsen Evita hadde som politiker og all inspirasjonen hun etterlot seg for kommende argentinske generasjoner. Med denne turen vil vi utforske Evas liv fra det øyeblikket hun ankom i Buenos Aires i 1935 til hennes død i 1952, og la en stor innvirkning på samfunnet og kulturen i Argentina. Under turen besøker vi de viktigste stedene knyttet til hennes liv i byen, som General Confederation of Labor (CGT) hvor hun ga sine mest huskede taler, Luna Park Theatre, hvor hun møtte General Juan Domingo Perón, Recoleta Cemetery hvor hun ligger gravlagt og Casa Rosada, i tillegg til Evitamuseet, som ligger i Palermo. Tilbake på hotellet og etter litt avslapping hentes vi til avskjedsmiddag. Vi reiser til hjertet av San Telmoområdet til en restaurant som har bevart interiøret fra eldre tider slik at vi får en perfekt ramme for en unik opplevelse. Her står 35 artister klare på scenen, to tango-orkestere og sangere klare for å underholde oss. Her spiser vi også kveldens middag.

DAG 4 (8. NOV): BUENOS AIRES

Dagen i dag er til fri disposisjon. Benytt sjansen til å oppleve noen bortgjemte perler i denne byen som har «alt». Buenos Aires har en fantastisk og variert arkitektur med sine gamle bygninger, franske palasser og toppmoderne skyskrapere. Her er massevis av
shoppingmuligheter, og for de som er interesserte kan vi anbefale å bli med på en guidet tur til Boca Juniors-distriktet for å se den berømte hjemmebanen til storklubben Boca Juniors. Her kan vi se statuer av landets store sønn Diego Maradona, og også Lionel
Messi har spilt kamper for Boca Juniors. Området er preget av en spesiell arkitektur og atmosfære. Fotball er nesten å regne som religion i Argentina.

DAG 5 (9. NOV): BUENOS AIRES – USHUAIA

Vi står opp med solen og flyr tidlig om morgenen til Ushuaia hvor hybridskipet MS Fridtjof Nansen venter oss om bord. Vel innlosjert på ekspedisjonsbåten møtes vi for en velkomstmiddag. De neste 12 dagene er MS Fridtjof Nansen vårt hjem, og sammen starter vi
nå på en av våre livs største opplevelser. Vi har to ulike lugartyper å tilby; utvendig med eller uten balkong. Mange drømmer nok om å cruise inn i isødet med utsikten fra sin egen lille veranda. De fantastiske omgivelsene vi besøker på denne reisen blir reflektert i en vakker og komfortabel interiørdesign. Skandinavisk naturmateriale som granitt, eik, bjørk og ull vil bli brukt til å skape en avslappede og stilfulle lugarer og fellesområder. Alle lugarene er utvendige og halvparten har private balkonger, suiter over skipets akter har
utendørsboblebad med spektakulær utsikt. Kjernen i opplevelsen er Nansens Science Center, et sted hvor gjester og ekspedisjonsteamet møtes for å skape en dypere forståelse av områdene vi utforsker. Nansen Science Center vil også være ekspedisjonsteamets base.

DAG 6-7 (10.-11. NOV): DRAKESTREDET

I løpet av disse to dagene skal vi krysse det beryktede Drakestredet. Det som ligger foran oss er overveldende! MS Nansen er designet spesielt for å gjøre polare ekspedisjoner til en trygg og spesiell reise. Drakestredet skiller Antarktisk fra resten av verden, og er oppkalt etter Sir Francis Drake, den første engelske sjøfareren som gjennomførte en jordomseiling i 1577-80. Ironisk nok seilte Drake gjennom Magellanstredet under sin passering av sydspissen på det Sør-Amerikanske kontinentet, og han seilte derfor aldri selv gjennom Drakestredet. Dette er et beryktet farvann og er for mange et eventyr i seg selv. Heldigvis er det i dag bygget skip og utviklet teknologi som gjør det helt trygt å passere. MS Fridtjof Nansens tre restauranter byr på fantastisk mat, med menyer som hentet fra våre
nordiske mattradisjoner samt internasjonale retter med lokal inspirasjon. Nyt måltidene på Aune – hovedrestauranten, Fredheim – med internasjonalt kjøkken eller Lindstrøm – spesialrestauranten der du kan oppleve raffinert, moderne norsk og nordisk matlaging. Etter en dag med utforsking av nye destinasjoner kan man slappe av og samle krefter i den elegante Explorer Lounge, treningsstudio og
velværesenter, eller nyte landskapet og solnedgangen på de store innen- og utendørs observasjonsdekkene. Infinity-basseng og boblebad er bare noen av høydepunktene.

DAG 8 (12. NOV): ANTARKTIS – HALF MOON ISLAND

Vi befinner oss nå i et av verdens mest øde områder. Du har allerede opplevd mye underveis, men Antarktis er noe helt for seg selv. Vi skal utforske det utrolige landskapet og se pingviner og seler på nært hold. Hvert minutt av reisen er en opplevelse. Bli med i land
for å utforske det fantastiske landskapet og møte pingviner. Fra dekk vil det være gode muligheter for å se både hval og sel. Vi tilpasser oss alltid elementene i Antarktis, og vi tar sikte på å gå i land på Sør-Shetlandsøyene og på den Antarktiske halvøy ved enhver anledning. Stedene vi besøker gir gode muligheter for å observere ulike typer pingvinkolonier, sel, hval, isbreer, isfjell i alle former og farger, hvalfangststasjoner og vitenskapelige stasjoner. Aktivitetene er spennende og varierte. En dag vil du gå i land for å se pingviner
og høre lyden av isbreer som kalver. Neste dag kan du kanskje føle vinden om bord i en båt blant isen, på jakt etter sel. En annen dag kan du velge å padle i kajakk eller gå en tur. Hurtigrutens egen fotograf vil være til stede for å vise deg grunnleggende ekspedisjonsfotografering for å fange disse fantastiske øyeblikkene. Half Moon Island har en av de mest spektakulære antarktiske landskapene som er en perle blant disse øyeskatter. Her kan man oppleve et nært syn på dyrelivet og det omkringliggende
fjellrike landskapet i nærliggende Greenwich og Livingston Islands. Vi ankommer havnen rundt klokken 08.00 om morgenen. Dersom været tillater det vil det være mulig å gå i land. Skipet seiler videre 16:00.

DAG 9 (13. NOV): ANTARKTIS – DECEPTION

Klokken 8:00 ankommer vi den lille, men viktige øya Deception, som ligger utenfor det nordligste punktet. Øya er berømt for å ha en hestesko-form, som har gjort den til et naturlig tilfluktssted for skip som har seilt mot det øde Antarktis. 18 forskjellige arter av lav og mose vokser der, hvorav to er unike for Antarktisregionen. Ulike dyr hører også til på denne vulkanske øya, inkludert ni forskjellige sjøfuglarter som hekker her. Baily Head, i øyas sør-vestlige hjørne, er kjent som hjemmet til verdens største koloni av ringpingviner.
For å beskytte dette blomstrende dyrelivet, ble mange deler av øya lagt til på listen over Antarctic Specially Protected Area, noe som forhindrer dem i å bli utviklet, og bare tillater de som har en spesiell tillatelse til å benytte området. skipet seiler videre klokken 16:00.

DAG 10 (14. NOV): ANTARKTIS – WILHELMINA BAY

Wilhelmina Bay er omringet fjell og høye isbreer som byr på dramatisk natur, og is fra små flytende biter til store fjell. Bukten har  tidligere vært et rikt jaktområde for fortidens hvalfangere grunnet et bra næringsområde for både hvaler og sel. Vi seiler inn i bukta klokken 8:00, og reiser videre 16:00.

DAG 11 (15. NOV): ANTARKTIS – PORT LOCKROY – LEMAIRE CHANNEL

Port Lockroy er et ettertraktet reisemål full av morsomme overraskelser. Byen byr på pingviner, et flott museum og er omgitt av is og snødekte fjellkjeder. Å utforske Port Lockroy i Antarktis er en uforglemmelig opplevelse. «Penguin Post Office» er det mest besøkte turiststedet i Antarktis. Her er et sjarmerende lite postkontor og gavebutikk. Besøkende kan sende bred og postkort via postkassen på Bransfiels house; men det kan ta uker før de kommer frem. Den vanligste valutaen som brukes på postkontoret og i gavebutikken er
amerikanske dollar, men pund og euro godtas også. Skipet kjører videre klokken 15:00. Kl. 17:30 flyter vi til en av Antarktis beste destinasjoner, Lemaire Channel. På grunn av kanalens beliggenhet er vannet nesten alltid rolig og gjenspeiler klippene og isbreene som
stiger ut av vannet på hver side av kanalen i et perfekt speil som mote. Den speilvendte overflaten gjør det mulig for enslige amatørfotografer å få noen ganske episke skudd! Det anses å være nesten umulig å ta et dårlig bilde i Lemaire. Turen går videre 19:00.

DAG 12 (16. NOV): ANTARKTIS – CUVERVILLE ISLAND

Vi seiler mot Cuverville Island og ankommer rundt 10:00. Øya ligger i den naturskjønne Errerakanalen, og er en 252 meter høy klippe med en lang steinstrand ved foten. Den lange steinstranda er hjemmet til en stor koloni av gentoo-pingvine, noe som øya også er kjent for. Dersom været tillater det er det mulig å gå i land. Skipet drar videre klokken 18:00.

DAG 13-14 (17.-18. NOV): DRAKESTREDET

Etter å ha utforsket dette spennende kontinentet reiser vi nå tilbake til sivilisasjonen. Vi tilbringer dagene de neste to dagene til sjøs hvor du kan oppsummere opplevelsene dine med de andre som har vært med på ekspedisjonen eller du kan bruke tiden på å ta innover deg alle inntrykkene og slappe av. Slapp av på dekk mens du ser på de mange sjøfuglene som følger skipet.

DAG 15 (19. NOV): USHUAIA – BUENOS AIRES

Når vi ankommer Ushuaia er det tiden for å ta farvel med MS Fridtjof Nansen og mannskapet om bord. Men reisen er ikke helt slutt ennå. Sammen med våre nye venner setter vi oss på flyet tilbake til Buenos Aires. Mange velger å utvide reisen med noen nye opplevelser i Buenos Aires før vi returnerer til Norge og Sverige. Vi blir hentet på flyplassen og fraktet til hotellet for videre eventyr. Føl deg som hjemme og slapp av etter alle inntrykkene du har med deg fra ekspedisjonen.

DAG 16 (20. NOV): BUENOS AIRES

Vi lover nok et høydepunkt på denne reisen når vi idag skal besøke Santa Susana Ranch. Etter frokost hentes vi for en dag på landet. Her reiser vi tilbake til litt enklere tider og skal nyte livet på ranchen og oppleve både kulturen og den ikoniske gauchoens livsstil (cowboy). Straks vi kjører ut mot landet begynner landskapet å forandre seg og vi vi befinner oss plutselig på de naturskjønne  argentinske slettene. Vel fremme på ranchen blir vi tatt godt i mot og ønsket velkommen med empanadas og vin. I dag kan den som vil få prøve seg på hesteryggen, eller vi kan utforske de andre ulike aktivitetene vi får være med på. Vi får servert en nydelig BBQ-lunsj mens vi får oppleve et show med dans og folkemusikk. Ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon.

DAG 17-18 (21.-22. NOV): HJEMREISE

Nå starter reisen hjem til Norge og Sverige. Vi sjekker ut fra hotellet etter frokost og drar til flyplassen for avreise med KLM til Amsterdam hvor vi bytter fly og drar videre til Sverige eller Norge.

PRISER

Pris pr. person i dobbeltrom – Polar utvendig lugar:   NOK 109.500,- (SEK 119.140,-)

Tillegg, Arctic Superior utvendig lugar med balkong:    NOK 10.740,- (SEK 11.685,-)

Tillegg, Suite med balkong:    NOK 23.440,- (SEK 25.500,-)

Enkellugar – kun på forespørsel.

Dette er inkludert i prisen:

 • Flybilletter, Norge (Oslo, Bergen, Stavanger, Torp, Aalesund, Trondheim) / Sverige (Göteborg, Stockholm, København) – Amsterdam – Buenos Aires t/r med KLM
 • Flybilletter Buenos Aires – Ushuaia tur/retur med charterfly arrangert av Hurtigruten
 • 20 kilo innsjekket bagasje og håndbagasje ombord på fly
 • Transport fra flyplassen til hotellet i Buenos Aires, og tilbake til flyplassen
 • Tre overnattinger med frokost i Buenos Aires før avreise til Ushuaia
 • Transport med omvisning i Ushuaia
 • Ekspedisjonscruise 12 dager med MS Fridtjof Nansen i valgt utvendig lugar (med eller uten balkong)
 • Fullpensjon under cruiset (frokost, lunsj og middag)
 • Drikke til måltider under cruiset (øl, vin og mineralvann)
 • Kaffe og te ombord, under hele cruiset
 • Morgen- og ettermiddagssnacks flere dager ombord
 • Wi-Fi ombord for alle reisende. (Vær oppmerksom på vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Streaming støttes ikke.)
 • Vann- og vindtett jakke
 • Velkomst- og avskjedsarrangement ombord
 • Et omfattende program underveis som inkluderer småbåtcruising og turer med ekspedisjonsteamet på land
 • Engelsktalende ekspedisejonsteam med eksperter ombord
 • Presentasjoner, forelesninger og og fotokurs, samt mye mer interessant man kan bli med på underveis på cruiset
 • Transport fra flyplassen i Buenos Aires på retur, og tilbake til flyplassen
 • 2 overnattinger i Buenos Aires inkl. daglig frokost
 • Halvdags utflukt med engelskspråklig guide hvor vi bl.a. besøker graven til Evita Peron
 • Heldags utflukt til Santa Susana Ranch utenfor Buenos Aires med mat og underholdning
 • Klassisk helaften med tangoshow/ middag i Buenos Aires
 • Norsk reiseleder fra Connections Ferie (ved minimum 10 deltakere)

Dette er ikke inkludert:

 • Drikkevarer og måltider utover det som er spesifisert
 • Måltider ombord på fly
 • Utflukter ombord på cruiset (valgfritt)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Bagasjeservice

Merk: Det er obligatorisk å levere helseerklæring i forbindelse med dette cruiset. Denne blir tilsendt i god tid før avreise.

FLYREISEN

Avreise 5. november 2022:
Fra Oslo kl. 17:00
Fra Bergen kl. 18:00
Fra Stavanger kl. 17:20
Fra Trondheim kl. 17:10
Fra Torp kl. 14:15
Fra Stockholm kl. 17:20
Fra Göteborg kl. 17:20
Fra København kl. 17:25

Ankomst 22. november 2022:
Til Oslo kl. 13:45
Til Bergen kl. 13:40
Til Stavanger kl. 16:35
Til Trondheim kl. 16:40
Til Torp kl. 13:45
Til Stockholm kl. 12:45
Til Göteborg kl. 13:40
Til København kl. 13:40

Vi tar forbehold mht. endringer i priser/tider som vi ikke er herre over.

OM SKIPET

 

MS Fridtjof Nansen er det nyeste tilskuddet i Hurtigrutens flåte av spesialbyggede ekspedisjonsskip. Hun skal utforske noen av verdens mest spektakulære hjørner. Med Hurtigrutens revolusjonerende hybridteknologi, vil MS Fridtjof Nansen være en nesten identisk til søsterskipet MS Roald Amundsen. Den moderne teknologien kombinert med Hurtigrutens 125 års erfaring vil en ekspedisjonsreise med MS Fridtjof Nansen til å bli en fantastisk opplevelse, neste generasjon av eventyrreiser enkelt og greit! bord på MS Fridtjof Nansen finner du avslappende og stilfulle lugarer og fellesområder innredet med Skandinavisk naturmateriale som granitt, eik, bjørk og ull. Ekspedisjonsteamet på skipet består av en håndplukket gruppe av spesialister, forskere og eventyrere med stor kunnskap og erfaring. Skipet byr på tre restauranter med fantastisk mat med menyer som hentet fra våre nordiske mat-tradisjoner samt internasjonale retter med lokal inspirasjon.

Les mer om M/S Fridtjof Nansen her 

Snakk med en rådgiver

Employee Image

Bjørn Fredrik Bratsberg

Produktutvikler / Marketing Manager
USP icon

Over 15 års erfaring

Vi kontrollerer jevnlig kvaliteten på våre utvalgte hoteller og aktiviteter
USP icon

Kundetilfredshet

De fleste av våre kunder vender alltid tilbake
USP icon

Bærekraftige arrangement

Vi er ISO-sertifisert innen kvalitet og miljø 9001 og 14001
USP icon

Trygghet for deg som reiser

Vi stiller de nødvendige garantiene til Reisegarantifondet