Trøffelfestivalen i Piemonte – oktober 2022

Destinasjon: Italia
Endelig er vi klare med en reise til de herlige vinområdene i Piemonte når vi inviterer til en rundreise som har fokus på noe av det beste denne regionen kan tilby. Dette er turen for deg som setter pris på de nord-italienske vinene og dertil passende mat.
Oslo
13. oktober
17. oktober
5 dager
NOK 16.990,-
Book her

Informasjon om reisen

Trøffelfestivalen, lokale råvarer og vindistriktene Barolo og Barbaresco.

Nok en gang er vi klare med en reise til de herlige vinområdene i Piemonte når vi inviterer til en rundreise som har fokus på noe av det beste denne regionen kan tilby. Dette er turen for deg som setter pris på de nord-italienske vinene og dertil passende mat.

Ønsker du å lære mer om druene og vinene Dolcetto, Barbera og Nebbiolo, samt Barolo og Barbaresco og distriktet omkring?
Vår lommekjente reiseleder har mange års erfaring med reiser til Alba og Piemonte, og han tar deg med til små, lokale vingårder og utsøkte restauranter med fokus på lokale råvarer. Vi får med oss et besøk på det verdenskjente trøffelmarkedet og trøffelfestivalen i Alba som finner sted fra begynnelsen av oktober. Bli med på en reise som pirrer alle sanser! Vi besøker den velkjente trøffelfestivalen som finner sted i Alba hvert år i begynnelsen av oktober. Her er gatene pyntet til fest. Det blir opptog, underholdning og markeder under det som er en av regionens mest tradisjonsrike festivaler. Vi skal oppleve dette på nært hold. Kanskje blir det anledning til å smake på både sort og hvit trøffel hos en av trøffeljegerne som stiller ut sine dyrebare råvarer langs hovedgaten i Alba.

Bli med da vel!

F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag

Dag 1: Oslo – Milano – Alba (M)

Avreise med SAS fra Gardermoen kl. 08:20. Ankomst Milano ca. kl. 10:55. Busstransport med egen turbuss direkte til Alba. Underveis i bussen vil vår reiseleder orientere om historie og kulturen i området, samt fortelle om de ulike vinene som Piemonte er så kjent for. Vi sjekker inn på vårt hotell «Hotel Calissano», som har en meget sentral beliggenhet, noen minutters gange fra den vakre gamlebyen i Alba.

Vi skal bo på: Hotel Calissano****4, Via Pola 8, 12051 Alba, Italy.

Hotel Calissano har en flott beliggenhet, sentralt i Alba sentrum, en 10-minutters spasertur fra Alba stasjon og fra den kjente gamlebyen. Hotellet har et treningssenter og moderne rom med TV og gratis Wi-Fi. Alle rommene på Hotel Calissano er lydisolerte og har tregulv, dekorative møbler, tepper og marmorbad.

Vi får litt tid på egenhånd før felles byvandring i Alba, med påfølgende velkomstmiddag på eksklusivt, populært og helt typisk spisested (osteria), et av byens mest populære og typiske spisesteder. Her blir det presentasjon og smaking av viner for området. Vi får servert flere av sesongens spesialiteter fra Piemonte, og vi har et utvalg av viner til maten inkludert. Etter middagen spaserer vi tilbake til hotellet.

Dag 2: Barolo – La Morra (F/L/M)

Etter frokost på hotellet gjør vi klart til avreise for heldagsprogram med egen buss fra hotellet. Vi gjør et stopp på veien for å besøke et historisk slott, der den lokale trøffel-auksjonen avholdes, før vi reiser videre gjennom vinmarkene til Barolo. Barolo ligger på en høyde i dalen, og i denne verdensberømte vinlandsbyen besøker vi det kjente enoteket, der det er mulig å smake og handle de berømte barolo-vinene. Vi spaserer gjennom de sjarmerende gatene, og det er muligheter for å besøke museet, slottet og flaskeåpner-musèet. Her blir det mulighet for å innta forfriskninger og å smake på viner fra området (ikke inkludert, betales av hver enkelt). Vi reiser videre til La Morra hvor vi skal nyte enkel lunsj på den lokale restauranten Le Vigne Bio, med tilhørende vinsmaking. Et utvalg av lokale viner blir presentert. Etter lunsj drar vi til en lokal familiedrevet vinprodusent i et av de mest kjente og fineste vinområdene nær Barolo, der vi får omvisning i vineriet og blir forklart om vinproduksjonen. Vingården Azienda Agricola Erbaluna er kjent som en av de typiske gårdene som driver økologisk, og deres viner har fått høye karakterer. Vingården byr på smaking av flere viner. Vi er tilbake i byen på kvelden, og drar til en lokal pizzeria for å nyte kveldens middag (drikke er ikke inkludert, betales av hver enkelt).

Dag 3: Alba, trøffelfestivalen med marked (F/M)

Etter frokost er hele dagen til fri disposisjon i Alba. Lørdagsmarkedet og det verdenskjente Trøffelmarkedet i Alba arrangeres denne helgen, og det er kun ti minutter å gå fra hotellet! Inngang til markedet betales av den enkelte (ca. € 3-4,-). Sesongavhengige aktiviteter med bl.a. trøffel- og vinmarkeder, historiske festivaler og andre kulturaktiviteter pågår i gater og torg i byen. Og nå er det sesong for sopp – og hvite trøfler! Du kan smake og handle oster, pølser, skinker og alle tenkelige landbruksprodukter fra lokale produsenter som forteller om sine produksjoner. Og du kan slappe av med noe leskende, mens du studerer folkelivet på torget, som ligger i gangavstand fra hotellet vårt! PÅ kvelden vil vår reiseleder ta dere med til en lokal vinbar og taverna i gamlebyen som serverer gode lokale spesialiteter og to glass med drikke til maten.

Dag 4: Barbaresco – Neive (F/L/M)

Frokost på hotellet før vi drar med buss for å besøket det kjente vindistriktet Barbaresco. Her får vi interessant informasjon om landsbyen, før vi spaserer forbi slottet til Gaja-familien, opp til Produttori del Barbaresco. Dette er regnet som vinverdens best drevne cooperativ. Vi nyter utsikten ved det historiske tårnet og besøker enoteket (vinsalg) før avreise til historiske Neive. Neive er regnet som en av de ti fineste landsbyene i Italia (iflg. det italienske turistkontoret i Roma, ENIT), med historie tilbake til romertiden. Vi spaserer opp til landsbyen og tar en runde gjennom de sjarmerende gatene og torgene. Deretter besøker vi familiegården Carussin i San Marzano Oliveto i Asti-provinsen. Gården er kjent for populære viner, som de siste årene har fått mange gode omtaler i Norge. Etter en innføring i gårdens filosofi, med omvisning og orientering i vineriet, får vi servert en vingårdslunsj med et utvalg av lokale landbruksprodukter sammen med flere av gårdens viner. Vi drar tilbake til hotellet på ettermiddagen, og får et par timer på egenhånd før vi samles til felles avskjedsmiddag med viner på en god restaurant «Conterosso» i gamlebyen i Alba. Vi får servert typiske retter fra det piemontesiske kjøkkenet, avhengig av kokken og de lokale råvarene for sesongen. Et par glass vin er inkludert til mniddagen. Vi kan spasere tilbake til hotellet etter middag.

Dag 5: Alba – Milano – Oslo (F)

Vi sjekker ut fra hotellet etter frokost, og reiser med buss tilbake til flyplassen i Milano. Vi flyr med SAS kl. 14:40 og ankommer Oslo ca. kl. 17:15 om ettermiddagen.

Pr. person i dobbeltrom: 16.990,- kr.

Enkeltromstillegg: 1.800,- kr.

Dette er inkludert i prisen:

 • Flybilletter, Oslo-Milano direkte tur/retur med SAS
 • Alle norske og internasjonale flyskatter
 • Overnatting på Hotel Calissano, meget sentralt i gangavstand til gamlebyen i Alba
 • Daglig frokostbuffet
 • Busstransport, t/r flyplass/hotell, samt tre dager med utflukter i Piemonte
 • 4 middager på utvalgte restauranter
 • To vingårdsbesøk med omvisninger, presentasjoner, smaking av flere viner
 • To lunsjer underveis (La Morra og på vingård)
 • Lommekjent norsk reiseleder fra Connections Ferie

Dette er ikke inkludert i prisen:

 • By-/turistskatt i Italia (for tiden € 1,50 pr. person pr. natt – kan endres). Betales direkte til hotellet av den enkelte reisende ved avreise, da dette ikke inkluderes i reisebestillingen.
 • Tips/driks til bussjåfør, hotell o.l.
 • Tilslutningsbilletter fra andre steder i Norge er mulig, på forespørsel.

Spesielle forbehold:

 • Priser er beregnet ut fra minimum 15 betalende deltakere, og kan endres ved færre påmeldinger.
 • Vi tar forbehold m.h.t. endring i valutakurser, samt andre forhold vi ikke er herre over.
 • Grunnet helt spesielle restriksjoner i forbindelse med covid-19 gjelder følgende avbestillingsregler:
  Depositum kr. 3.500,- pr. person betales for å bekrefte påmelding.
  Reisen må være fullbetalt innen 8. august 2022.
  Ved kansellering av reisen innen 8. august 2022 tilbakebetales hele depositumet fratrukket vårt kanselleringsgebyr på kr. 800,- pr. person.
  Ved kansellering av reise den 9. august eller senere gis ingen refusjon.
 • Det er den reisende som selv er ansvarlig for å ha gyldig reise- og avbestillingsforsikring.
 • Det er påbud om bruk av munnbind ved reise med offentlig transport i Italia.
 • Vi anbefaler å holde god avstand, husk god håndhygiene.

FLYINFORMASJON

Fra/til Oslo:
SK 4719  13. oktober Oslo – Milano 08:20 – 10:55
SK 4718  17. oktober Milano – Oslo 14:40 – 17:15

Tilslutningsbilletter fra andre steder i Norge er mulig mot pristillegg. På forespørsel.

HOTELL

Vi skal bo på: Hotel Calissano****4, Via Pola 8, 12051 Alba, Italy.

Hotel Calissano har en flott beliggenhet, sentralt i Alba sentrum, en 10-minutters spasertur fra Alba stasjon og fra den kjente gamlebyen. Hotellet har et treningssenter og moderne rom med TV og gratis Wi-Fi. Alle rommene på Hotel Calissano er lydisolerte og har tregulv, dekorative møbler, tepper og marmorbad. Restauranten på Calissano er åpen for frokost og middag. Her kan du både få spesialiteter fra Piemonte-regionen og øvrige italienske favoritter. Hotellet har en koselig uteservering om sommeren. Hotel Calissano ligger i sentrum av Alba, som er kjent for trøfler og vin, 800 meter fra byens katedral og kun fem minutter med bil/buss fra motorveien.

Reiseleder

finn-kolderup

 

 

 

Finn R. Kolderup

Finn R. Kolderup har bakgrunn fra internasjonal markedskommunikasjon og prosjektledelse i flere norske, internasjonale bedrifter.  I 12 år var han prosjektsjef i Norges Varemesse, der han bl.a. hadde ansvar for å bygge opp og lede den internasjonale Reiseliv-messen i Oslo.  Han har hatt ansvar for flere arrangementer i inn- og utland bl.a. som kongressjef i Norges turistråd og i lederstillinger i Elopak, Tomra og fra telekommunikasjon og offshoreindustrien.

Finn har reiseerfaring fra over 55 land og han har besøkt 30 stater i USA. De siste årene har han vært engasjert som reiseleder for flere grupper til bl.a. Australia, New Zealand, Fransk Polynesia, Fiji, Canada, USA og Europa.  Gjennom sine internasjonale arbeidsgivere og sin reiseinteresse har han en god kulturforståelse og et stort nettverk internasjonalt, bl.a. gjennom styreverv i internasjonale reiselivsorganisasjoner.  Finn har også i en årrekke arrangert egne vinturer til Italia, der han er både produsent, guide og reiseleder.

Finn er født i 1947, snakker engelsk og tysk og kan kommunisere litt på fransk, spansk og italiensk.  Hans interesser omfatter i første rekke musikk (blues, soul og rock), vin, ski, kultur – og reiser!

Snakk med en rådgiver

USP icon

Over 15 års erfaring

Vi kontrollerer jevnlig kvaliteten på våre utvalgte hoteller og aktiviteter
USP icon

Kundetilfredshet

De fleste av våre kunder vender alltid tilbake
USP icon

Bærekraftige arrangement

Vi er ISO-sertifisert innen kvalitet og miljø 9001 og 14001
USP icon

Trygghet for deg som reiser

Vi stiller de nødvendige garantiene til Reisegarantifondet