Bærekraftige turer

Det handler om å ta riktige valg underveis, og jobbe systematisk for å redusere aktivitetenes og turismens negative påvirkning på omgivelsene, samt øke den positive.
USP icon

Over 15 års erfaring

Vi kontrollerer jevnlig kvaliteten på våre utvalgte hoteller og aktiviteter
USP icon

Kundetilfredshet

De fleste av våre kunder vender alltid tilbake
USP icon

Bærekraftige arrangement

Vi er ISO-sertifisert innen kvalitet og miljø 9001 og 14001
USP icon

Trygghet for deg som reiser

Vi stiller de nødvendige garantiene til Reisegarantifondet

I Connections står bærekraft høyt på agendaen. Selskapet er ISO-sertifisert, vi strekker oss etter FNs bærekraftsmål og streber etter å minimere den negative påvirkningen fra all vår aktivitet. Les mer om hvordan vi jobber med bærekraft, både i Norge og på destinasjonene vi besøker.

Vi vet at kundene ønsker å gjøre bærekraftige valg, og vil reise med god samvittighet. Vi i Connections tilbyr turer som gjør dette mulig, og jobber kontinuerlig med å finne bærekraftige løsninger i leveransen til gjestene.

Men dette betyr ikke at våre turer ER bærekraftige, eller at Connections ER et bærekraftig selskap. I bærekraftsarbeidet må vi bygge sten for sten, og vi blir aldri ferdig. Det handler om å ta riktige valg underveis, og jobbe systematisk for å redusere aktivitetenes og turismens negative påvirkning på omgivelsene, samt øke den positive.

Vi strekker oss etter FNs bærekraftsmål

I Connections strekker vi oss etter FNs bærekraftsmål. Målene skal på sikt utrydde fattigdom, bekjempe ulikheter og å stanse klimaendringene. Målene er globale, men vi tror at med riktige valg kan vi gjøre en forskjell, også lokalt.

Det finnes 17 bærekraftsmål å jobbe mot, men i første omgang har vi valgt ut noen av dem:

  • «Livet på land» og «Livet i havet»
  • «Stoppe klimaendringene»
  • «Industri, innovasjon og infrastruktur»
  • «Samarbeid for å nå målene»

Men hva betyr det egentlig, sånn helt konkret?  

Vårt fokus ligger spesielt på «Bærekraftige byer og lokalsamfunn». Vi ønsker alltid å drive inntekten tilbake til næringen på stedet vi besøker. Vi bruker lokale guider og sjåfører, og har som mål å bidra til sysselsetting og positiv utvikling på alle våre destinasjoner.

Ellers går de andre FN-målene hånd i hånd.

Så langt det lar seg gjøre samarbeider vi med hoteller og lodger som bidrar til et mer bærekraftig lokalsamfunn og som har fokus på å stanse klimaendringer.  Eksempler kan være hoteller som ikke vasker håndklær og sengetøy mer enn nødvendig, som tilbyr glassflasker eller resirkulerbare plastflasker, som har automatisk strømsparing, serverer økologisk mat, gjerne fra lokale produsenter. Vi bruker lodger som bidrar til å rense drikkevann, plante nye trær og som støtter det lokale næringslivet.

Vi må ha respekt for andre skikker og kulturer på de destinasjonene vi besøker, og samtidig skal vi ikke tilby destinasjoner og aktiviteter som ikke tar menneskers og dyrs velferd på alvor. Connections har tatt et bevisst valg om å ikke levere aktiviteter som tyrefekting, hanekamp etc. Vi arbeider for at alle de reisemål vi formidler skal ha respekt for menneskerettigheter. Vi oppfordrer alltid til likestilling og aksept uavhengig av bakgrunn, rase og kjønn.

Vi har fokus på samarbeid med våre leverandører, ansatte og kunder i hovedprosessen – fra A til Å , når vi velger reisemål, reisemåte og aktiviteter på våre turer. Vi stiller høye krav til alle leverandør og samarbeidspartnere, både i Norge og i utlandet.

Connections har en egen miljøpolicy

Denne forplikter oss til å kjøpe miljøkvoter på fly og skip, benytte tog og annen elektrisk transport der det er mulig, begrense intern reiseaktivitet, begrense bruk av kopipapir og tonere, begrense bruk av vaskemidler/kjemikalier, begrense strøm/energiforbruket, samt å redusere avfall, levere til resirkulering osv.

På kontorene våre i Norge har vi dessuten faste helårlige ansatte, og skal fortsette å være en viktig sysselsetter, og en trygg arbeidsgiver.

Vi er ISO-sertifiserte, og det forplikter

Sertifiseringen er et bevis på at Connections jobber aktivt for å møte krav og forventninger til kvalitet og kundetilfredshet, og at miljøhensynet skal være retningsgivende i all vår aktivitet.

Vi leverer flere titalls arrangementer i alle størrelser og former, hvert år. Arrangementer som samler mange mennesker på samme sted, møter selvfølgelig på utfordringer når gjelder bærekraft. Det være seg i forhold til avfallshåndtering, gjenvinning og transport.

Etter et sett med kriterier jobber vi aktivt med å håndtere dette på en grønn og riktig måte. Vi har fokus på å begrense klimautslipp, ivareta de lokale økonomiske interessene og sikre arbeidsplasser og rettigheter, på de stedene vi besøker.  

ISO-sertifisereringen, som er et internasjonalt rammeverk, utfordrer oss til å hele tiden ha fokus på forbedring på våre arrangementer og turer.

Les mer om ISO-sertifisering her: www.nemko.no

Kontakt oss i dag med dine reiseplaner, eller om du ønsker å samle ansatt-gjengen til et storslått arrangement!

Vi hjelper deg å finne et fremtidsrettet, samfunnsnyttig og lærerikt alternativ.

Snakk med en rådgiver

Kontakt en av våre ansatte