Bucuresti

Land: Romania
En langt triveligere by enn mange tror, her er det mye historie og interessante severdigheter. Byen som tidligere ble kalt «lille paris» har variert arkitektur, her er det verdt å tilbringe noen dager.
USP icon

Over 15 års erfaring

Vi kontrollerer jevnlig kvaliteten på våre utvalgte hoteller og aktiviteter
USP icon

Kundetilfredshet

De fleste av våre kunder vender alltid tilbake
USP icon

Bærekraftige arrangement

Vi er ISO-sertifisert innen kvalitet og miljø 9001 og 14001
USP icon

Trygghet for deg som reiser

Vi stiller de nødvendige garantiene til Reisegarantifondet

Romanias hovedstad Bucuresti – praktbyen glemt av verden

Romanias hovedstad Bucuresti er ikke kjent som noen voldsom turistattraksjon og de fleste turister bruker derfor lite tid i byen før de reiser videre til Transilvania. Imidlertid er byen langt triveligere enn folk flest innbiller seg og et par interessante severdigheter gjør det verd å tilbringe et par dager i denne praktbyen, særlig hvis man ønsker større innsikt i Romanias kultur og historie.

Bucuresti har i dag rundt 2 millioner innbyggere, litt avhengig av hvordan man teller. Folk forestiller seg gjerne byen som bestående av typisk kommunistarkitektur med grå nedslitte boligblokker, men dette er bare en del av bildet, og ikke fremtredende i områder hvor turister har grunn til å oppholde seg. Den sentrale delen av Bucuresti er tvertimot inspirert av Paris, noe som har gitt byen lange brede boulevarder og avenyer. Byen ble faktisk tidligere kalt «Lille Paris» nettopp på grunn av dette. Etter kommunismens fall har det dessuten blitt bygget en del moderne bygninger slik at arkitektonisk er det i dag en blanding av gammelt og nytt.

Byens mest kjente severdighet, og kanskje det som folk flest forbinder med Romania, er Parlamentspalasset, et av verdens største bygg målt i volum. Bucuresti har også en gamleby hvor de fleste bygningene ble reist på 1800-tallet. Det er et trivelig område som er kraftig renovert og har enkelte gater med restauranter og barer tett i tett.

Hva med en firma– eller kundetur til Bucuresti?

Snakk med en rådgiver

Kontakt en av våre ansatte