Færøyene

Land: Færøyene
Et særegent øysamfunn blant treløse fjellknauser. Som en av verdens beste og mest uberørte reisedestinasjoner, er Færøyene en opplevelse for livet.
USP icon

Over 15 års erfaring

Vi kontrollerer jevnlig kvaliteten på våre utvalgte hoteller og aktiviteter
USP icon

Kundetilfredshet

De fleste av våre kunder vender alltid tilbake
USP icon

Bærekraftige arrangement

Vi er ISO-sertifisert innen kvalitet og miljø 9001 og 14001
USP icon

Trygghet for deg som reiser

Vi stiller de nødvendige garantiene til Reisegarantifondet

Færøyene – vilt, vakkert og urørt!

Midt i et hav, inni en sky, ligger et knippe grønne koller og soler seg. Fulle av får, blottet for trær og med røttene strukket mot Norge. Et øysamfunn som har fått leve i fred med sine særegne fangsttradisjoner og treløse fjellknauser.

Disse vakre grønne klippeøyene langt ute i Atlanteren et sted mellom Norge og Island, har blitt kåret til en av verdens beste og mest uberørte reisedestinasjoner og betraktes nå som et av de mest eksotiske reisemål i verden!

Opplevelse for livet

Færøyene er en opplevelse for livet. Enestående natur, rik historie og kulturliv. Det skiftende været med regn, dis, varme og solskinn gir magiske naturopplevelser og fantastiske farger – en fotografs drøm! Møtet med de gjestfrie og stolte øyboerne er en vesentlig del av opplevelsen. Det er fugler og sauer, uberørt natur og isolerte bygder. Det er stillhet og ro, kun avbrutt av fossefall og øredøvende dønninger fra havet.

Hva med en firmatur helt utenom det vanlige? Færøyene består av 18 øyer av vulkansk opprinnelse. Klimaet preges av beliggenheten i Golfstrømmen, som medvirker til å gi milde vintre og kjølige somre. Skydannelser omkring de høye fjellene og tåke forekommer hyppig. Øyene er hovedsakelig gresskledde med en utbredt forekomst av villblomster. Det finnes ikke naturlig trevekst. De fleste av fuglene er sjøfugler, og tidligere har fuglefangst vært en viktig binæring. Fiskeriet er den fremste næringsveien på Færøyene. Dagens befolkning på rundt 50 000 innbyggere har norsk og keltisk avstamning. Færøyingene snakker det vestnordiske språket færøysk, som er det minste germanske språket og stammer fra norrønt. Foruten færøysk er dansk offisielt språk, men snakkes ikke til daglig av færøyinger.

Snakk med en rådgiver

Kontakt en av våre ansatte