Helsinki

Land: Finland
En verdensberømt designby full av kontraster og liv. Det er her øst møter vest, og 450 år med historie har skapt det som gjør byen kjent i dag.
USP icon

Over 15 års erfaring

Vi kontrollerer jevnlig kvaliteten på våre utvalgte hoteller og aktiviteter
USP icon

Kundetilfredshet

De fleste av våre kunder vender alltid tilbake
USP icon

Bærekraftige arrangement

Vi er ISO-sertifisert innen kvalitet og miljø 9001 og 14001
USP icon

Trygghet for deg som reiser

Vi stiller de nødvendige garantiene til Reisegarantifondet

Helsinki – en by full av kontraster og liv

Designhovedstaden Helsinki – en by med drøyt en halv million innbyggere i republikken Finland. Byen er full av kontraster og liv og vitner om at det er her øst møter vest. Den nordiske designen har gjort Helsinki verdensberømt og sammen med 450 års historie fra spesielt Sverige og Russland skapes de rom, bilder og opplevelser som byen er kjent for i dag.

Byen ble grunnlagt av Kung Gustav Vasa i 1550 og hadde sterk svensk innflytelse frem til Russland inntok landet og byen i 1809. Finland ble da et storfyrstedømme under den russiske tsar. Som følge av at Helsinki lå nærmere St. Petersburg enn daværende hovedstad Åbo (Turku), ble byen hovedstad fra 1812. Den 6. desember 1917, som en følge av den russiske revolusjon, ble Finland erklært selvstendig republikk.

Helsinki har en avslappet puls, men et rikt tilbud innen kultur, restauranter og natteliv. Årlig arrangeres det over 3000 arrangementer her. Selve bykjernen er liten og vennlig for gående, og skjærgården utenfor egner seg til båtliv og lunsj – eller middagscruisene er populære. De shoppinginteresserte er i hovedsak interessert i finsk design og merkevarer, som for eksempel Marimekkko, Arabia/Ittala, Artek og Lapponia.

Hva med en firmatur eller konferanse i Helsinki? Vi skreddersyr turen for deg.

Snakk med en rådgiver

Kontakt en av våre ansatte