Ta steget inn i eventyrenes verden

Å komme til Marrakech er som å ta steget inn i eventyrenes verden – til 1001 natts verden med rosaskimrende bymurer, snirklete gater, verdens mest spennende basarområde, folkemylderet, lyden og luktene.

Byen ble grunnlagt i år 1070 og var sentrum i et imperium som strakte seg helt til elven Ebro i Spania. Alle veier fører til det berømte Jema El Fna-torget i gamlebyen, hvor det alltid – uansett tid på døgnet er mye aktivitet. Her finner man musikere, dansere, gjøglere og flammeslukere side om side med trubadurer og akrobater samt selgere av fersk appelsinjuice og ristede nøtter. Om kvelden dukker det opp flere selgere med tradisjonelle retter, og snart sprer duften av eksotiske krydder og stekt mat seg over hele torget og inviterer deg til å smake blant annet grillet kjøtt, couscous og ferske doughnuts.

Marrakech er en natterangel, som holder på til godt over midnatt og som først våkner i halv ti-tiden når butikkeierne dekorerer portene sine med varer og soukene dufter av røkelse som handelsfolkene bruker for å beskytte seg mot det «onde øyet». Fristende med en eventyrlig og eksotisk firmatur? Ta kontakt med oss.

Andre reisemål i Afrika: Kenya og Sør-Afrika & Cape Town

Send forespørsel