Paris

Land: Frankrike
Paris er en kulturell smeltedigel, et gastronomisk mekka og et episenter for shopping. Verdensmetropolen har alt man kan ønske seg, og mer til! Det er ikke uten grunn at Paris har en plass på stort sett alle reisendes bucket list.
USP icon

Over 15 års erfaring

Vi kontrollerer jevnlig kvaliteten på våre utvalgte hoteller og aktiviteter
USP icon

Kundetilfredshet

De fleste av våre kunder vender alltid tilbake
USP icon

Bærekraftige arrangement

Vi er ISO-sertifisert innen kvalitet og miljø 9001 og 14001
USP icon

Trygghet for deg som reiser

Vi stiller de nødvendige garantiene til Reisegarantifondet

Den franske hovedstaden har en befolkning på litt over to millioner mennesker, og er en av Europas mest besøkte byer. Tilgjengeligheten fra Norge er god, flytiden er kort og fra Oslo er det flere direkteruter hver eneste dag.

Det er mange grunner til at vi nordmenn elsker Paris. Byen er et vakkert skue, hvor enn man ser. Pittoresk, mektig og imponerende. En samling av gammel arkitektur, utallige kulturskatter og verdens mest kjente kunstverk. Ikke rart har Paris tiltrukket seg kunstnere fra hele verden i flere hundre år. Og gjør det fortsatt.

Paris består av 20 bydeler eller «arrondissementer», som de heter på fransk. Kontrastene mellom bydelene er store. Områdene rundt paradegaten Les Champs Elysees og landemerket Eiffeltårnet er svært sofistikerte og appellerer til «the rich and famous», med sine dyre motebutikker og restauranter.

Men bare noen få gater unna er stemningen annerledes. Gatene er trangere, bygningene skeivere og kaféene enda hyggeligere. En av de mest fascinerende bydelene er Montmartre, med en deilig bohemsk «vibe» i historiske omgivelser. Len deg tilbake på en fortauskafé og forestill deg hvordan Munch og kunstnervennene hans levde her på slutten av 1800-tallet. På toppen av bydelen ruver ikoniske Sacre Couer, kanskje en av verdens vakreste kirker.

Franskmennene er, ikke overraskende, stolte av hovedstaden sin. Og særlig av maten! I Paris ligger stjernerestaurantene som perler på en snor. Her er kokkene er superkjendiser og ventelistene lange. Paris er et eldorado for matelskere.

Og for ikke å snakke om vin. Paris ER vin!

Dersom man har flere dager til disposisjon, kan man ta turen til Solkongens «lekeplass» Versailles med tilhørende hager. Det tar pusten fra de fleste. De gjør også slottet Fontainebleau og skogen rundt. Begge nås med tog fra Paris på snaue 40 minutter.

Legg din neste firmatur til den mangfoldige franske hovedstaden!  

Andre reisemål i Frankrike: Champagne-distriktet og Nice og Den franske riviera

Snakk med en rådgiver

Kontakt en av våre ansatte