Skopje – Makedonias hovedstad – der øst møter vest

Dagens Skopje er en grønn og moderne storby – definitivt europeisk, men en gang tilhørende Orienten. 500 år med ottomansk styre har satt sine spor og man finner sterk innflytelse både fra Albania, Tyrkia og Balkan her.

Skopje ligger på bredden av Vardar-elven og mellom fjellene Vodno og Skopska Crna Gora. Byens mest populære del er gamlebyen med drøssevis av butikker, kafeer og restauranter. Den gamle bydelen har sterk atmosfære og sjarm, og forteller en god historie om byens liv.

Den moderne bydelen ligger på sydsiden av elven, hvor det hovedsakelig bor etnisk kristne makedonere. Her finner man brede gater med moderne høyhus og betong. På nordsiden av elven ligger gamlebyen hvor ottomanerne som styrte i perioden 1392-1912 har satt sitt preg. Her er det relativt trange gater i ottomansk stil med en rekke moskeer og befolkningen er først og fremst muslimsk etniske albanere. For turister er den “tyrkiske” bydelen klart mest spennende å spasere rundt i.  Her er det gågater som er fulle av små cafeer, restauranter, tehus, butikker og et stort lokalt marked.

Send forespørsel