Variert utvalg av konserter og festivaler

Split er den nest største byen i Kroatia med sine ca. 200 000 innbyggere og ligger på en halvøy ved Adriaterhavet i landest mest solrike område (Dalmatia).

Byen ligger vakkert til omringet av fjell og hav, og har i århundrer vært et knutepunkt for handel og kommunikasjon. Gamlebyen strekker seg ned mot havnen, hvor det går ferjer til mange av de vakre øyene utenfor, til Dubrovnik i sør, til Rijeka i nord, og til flere byer i Italia. Med sin lange og brokete historie byr Split på interessante severdigheter og arkitektur. Her henger klesvask til tørk gjennom vinduene, og det yrer av liv i de trange smugene. Her finner du også mange små spennende butikker og koselige cafeer. I den nyere delen av byen ligger brede handlegater og trendy kaffebarer.

Kulturelt har Split et variert utvalg av konserter og festivaler. Innenfor murene i gamlebyen finner du mange små butikker som selger smykker, klokker, bilder, sko, vesker og klær. Diocletians Cellars er et marked ved inngangen på sydsiden av palasset hvor du finner håndlagde smykker, bilder, lysestaker etc. I den nyere delen av byen finnes hovedsakelig trendy klær og sko fra kjente merkeprodusenter.

Andre reisemål i Kroatia: Dubrovnik

Send forespørsel