Norges mest eksotiske destinasjon for firmaturer – Svalbard!

De barske omgivelsene legger til rette for samarbeid og samhold, og et besøk her legges opp etter gruppens ambisjonsnivå.

Øygruppen Svalbard ble først tatt i bruk som en hvalfangstbase i det 16. og 17. århundre, men ble etterhvert forlatt. Gruvedriften etter kull begynte på begynnelsen av 1900-tallet noe som førte til at flere samfunn etablerte seg på øygruppen. Svalbards kulturhistorie er relativ ung, og ting man tar for gitt på fastlandet er fredet på Svalbard. Gamle bygningsmaterialer er kulturminner, det samme er slakteplasser for hvalross og isbjørn. I dag er Svalbard ikke bare verdens nordligste møtested, men også Norges mest eksotiske destinasjon for firmaturer, kurs og konferanser. De barske omgivelsene legger til rette for samarbeid og samhold, og et besøk her legges opp etter gruppens ambisjonsnivå.

Svalbard kalles både mørkets og lysets land og en reise hit vil variere avhengig av årstid. Overgangen fra solen dukker opp på kvinnedagen 8. mars og til solen skinner døgnet rundt 20. april er kanskje den beste for utendørsaktiviteter som snøscooterkjøring og hundeslede.  Det er tradisjonelt lite snø på Svalbard, og februar til begynnelsen av mai er den mest snøsikre perioden. Om sommeren kan man arrangere firmaturen med å kombinere fotturer med båttransport eller cruise. Er man riktig heldig kan man få et lite avstandsglimt av selveste bamsefar eller kanskje en isbjørnbinne med unger.

Longyearbyen er Svalbards administrasjonssenter og med sine litt over 2000 innbyggere dermed en av verdens nordligste bosetninger. De aller fleste innbyggerne er nordmenn, men over 40 nasjonaliteter er representert i dette lille samfunnet. Stedet har et utvalg butikker som selger alt fra kolonial- og ferskvarer, sports- og fritidsutstyr, suvenirer og gaver. Det arrangeres en rekke festivaler og konserter i Longyearbyen, noe som også tiltrekker seg turister gjennom hele året. Connections samarbeider med flere operatører på Svalbard, og skreddersyr turen etter kundens ønsker. En opplevelse for livet kan vi uansett love dere!

Andre reisemål i Norge: Stavanger, Bergen, ÅlesundKirkenes, Lofoten, Trondheim og Lillehammer

Send forespørsel