Velkommen til Romeo og Julies by!

Gamlebyen og sentrum av det moderne Verona befinner seg innenfor en buktning av Adige-elven, ca. 4 mil sydøst for Gardasjøen.

Sentrum er lokalisert rundt to hovedtorg, Piazza Erbe nær ”Julias balkong” og Piazza Bra, ved det gamle romerske amfiteateret Arena di Verona. Byen har 250 000 innbyggere og er Italias 2. største by i provinsen Veneto, og byr på omfattende shoppingtilbud og gode restauranter. Verona er kanskje mest kjent for stedet der Shakespeares berømte stykke «Romeo og Julie» utspiller seg, men det finnes også mange andre interessante severdigheter for firmaturen eller kundeturen.

Arena di Verona krever sin egen presentasjon som Europas tredje største amfiteater; bygget i det første århundret etter Kristus og faktisk 50 år eldre enn Colosseum i Roma. Amfiteaterets ytterdel falt i et jordskjelv og materialet ble brukt til andre bygninger i byen, men hoveddelen står fortsatt som et ruvende monument midt i Veronas bygater. Hver sommer fra juni til august har man mulighet for å besøke de sagnomsuste operaforestillingene med plass til inntil 20.000 tilskuere under åpen himmel.  Connections skaffer dere gjerne billettene! Vinterstid kan man også besøke arenaen for å se anlegget.

Avstanden til kjente vindistrikter er kort; både Amarone, Valpolicella, Bardolino og Franciacorta produseres i området rundt Verona. Regionen er også hjemstedet til den hvite musserende vinen Prosecco. Verona byr på omfattende shoppingtilbud og gode restauranter og spennende historie!

Andre reisemål i Italia: Toscana, Milano & Bergamo, Gardasjøen og Roma.

Send forespørsel