Chat with us, powered by LiveChat
Post bilde

Gladnyhet for deg som planlegger julebord, jubileumsfest eller firmatur!

Planlegger du å dra på firmatur med mer enn to overnattinger, uten faglig innhold? Da kan du glede deg over mindre skatt på hele reisen, og de to første overnattingene blir skattefrie.

Firmaturer, julebord, jubileumsfester og andre sosiale arrangementer er gjerne årets høydepunkt for ansatt-gjengen. Dette er hyggelige påskjønnelser fra arbeidsgiver, som ofte innebærer opphold på hotell.

Det er derfor svært gledelig at de to første overnattingene nå blir skattefrie for de ansatte, fordi det kan regnes som et velferdstiltak fra arbeidsgiver. Det blir også mindre skatt på overnattingene, utover de to nettene.

Tidligere har det vært slik at turer på mer enn to overnattinger uten faglig opplegg ga skatt på hele reisen – også de to første overnattingene.

Skattedirektoratet endrer altså praksis, og det blir fra 2023 en oppmykning, slik at kun overnattingen(e) utover to netter skal skattlegges. Dersom ansatte dekker utgiftene til ekstra overnattinger selv, utløses verken fordelsbeskatning eller arbeidsgiveravgift.

Arbeidsgiver kan også velge å gi en ekstra overnatting som skattefri gave til de ansatte ved å bruke reglene om skattefrie velferdstiltak sammen med reglene om skattefrie gaver i arbeidsforhold, så lenge de holder seg innenfor gjeldende beløpsgrenser.

Fag og fornøyelse = skattefri firmatur som før

Det er ingen endring av praksis der en tur kombineres med en faglig del og en sosial del. Drar en bedrift på en hotelltur fra mandag morgen til fredag kveld, og deler opp uken i to, hvor første del settes av til fagseminar, og siste del består av et sosialt arrangement, vil hele turen være skattefri dersom kravene til skattefritak for både fagseminaret og velferdstiltaket er oppfylt.

Les mer om endringene, og bakgrunnen for skattefritaket for rimelige velferdstiltak på BDO.no.

Ta kontakt med oss i Connections for planleggingen av din neste firmatur!

USP icon

Over 15 års erfaring

Vi kontrollerer jevnlig kvaliteten på våre utvalgte hoteller og aktiviteter
USP icon

Kundetilfredshet

De fleste av våre kunder vender alltid tilbake
USP icon

Bærekraftige arrangement

Vi er ISO-sertifisert innen kvalitet og miljø 9001 og 14001
USP icon

Trygghet for deg som reiser

Vi stiller de nødvendige garantiene til Reisegarantifondet