Chat with us, powered by LiveChat
Post bilde

Gøteborg – trendy og grønn!

Er det viktig for deg at firmaturen blir grønnest mulig? Se mot Gøteborg! Global Destination Sustainability Index (GDSI) har kåret byen til verdens mest bærekraftige reisemål seks ganger på rad. I 2021 vant byen en gjev bærekraftspris av selveste Lonely Planet.

Først og fremst – du kommer deg raskt og enkelt til sentrum av Gøteborg med tog fra Oslo. Turen tar cirka 4 timer og koster ikke all verden. Fra Sandefjord kan du ta Color Line til Strømstad. Gjerne Color Hybrid, for miljøet sin skyld. I Strømstad kan man enten hoppe på toget videre, eller benytte seg av buss.

Vel fremme i Gøteborg bor du i en av verdens grønneste hotellbyer. I 2023 er 88 prosent av hotellrommene i byen miljøsertifisert, noe som gjør det enkelt for besøkende å gjøre bærekraftige valg.

Sentrum av byen er dessuten kompakt, og du finner det meste innen gå- eller sykkelavstand. Det er enkelt å leie sykler, eller hva med en elektrisk båt for å oppleve byens kanaler? 

Skulle du allikevel ønske å bruke offentlig transport kan du fortsatt gjøre det grønt. Hele 95 prosent av kollektivtransporten går på fornybar energi.

Antall miljøsertifiserte restauranter er stort i Gøteborg. Flere av de serverer lokalprodusert og økologisk mat, og de bærekraftige alternativene er mange – både på tallerkenen og i glasset.

Delingsøkonomien er kommet for å bli, også i Gøteborg. Her finner du en rekke spennende butikker som selger brukt og vintage, leier ut eller låner ut produkter, til både tilreisende og lokale.

Gøteborg har dessuten utviklet en egen klimakalkulator slik at du enkelt kan se hvordan du reiser mest mulig klimasmart.

Dine valg gjør en forskjell! Hva slags transportmiddel du bruker og hvordan du bor på destinasjonen har stor innvirkning på klimaavtrykket ditt.

Vi i Connections oppfordrer alle våre kunder til å ta miljøvennlige valg, og til å unngå unødvendige utslipp.

Riktig god tur til den svenske vestkysten!

Kilde: Goteborg.com

USP icon

Over 15 års erfaring

Vi kontrollerer jevnlig kvaliteten på våre utvalgte hoteller og aktiviteter
USP icon

Kundetilfredshet

De fleste av våre kunder vender alltid tilbake
USP icon

Bærekraftige arrangement

Vi er ISO-sertifisert innen kvalitet og miljø 9001 og 14001
USP icon

Trygghet for deg som reiser

Vi stiller de nødvendige garantiene til Reisegarantifondet