Cuba

Image

Eksotisk, annerledes og utfordrende!

Eksotisk reisemål med solfylte strender, legendarisk musikk og verdens beste sigarer

Cuba, bare si navnet, og en rekke bilder dukker opp: brunbarkede menn i Panamahatt dampende på en fet Cohiba, gamle amerikanske biler langs promenaden Malecon, en utrolig kolonialarkitektur, palmer og hvite strender mot en innbydende og solglitrende Karibisk hav – eller musikken: salsa, cha-cha-cha, smektende ømme boleros og kjærlighet og drømmer.

Cuba har de senere årene blitt en populær destinasjon å reise til – et eksotisk reisemål som tilbyr solfylte strender, legendarisk musikk og verdens beste sigarer. Cuba er den største øya i Karibien, en øy som har stått imot USAs handelsblokade i over 50 år – et av de få sosialistiske land som snubler videre på egen vei på underlig vis. Cuba er så annerledes, så utfordrende på så mange måter, at den appellerer til vår nysgjerrighet.

Havanna er den dekadente storbyen Hemingway hadde som tilholdssted på 1930-tallet – stedet hvor han nøt rommen, kvinnene og nattelivet. Arkitekturen er enestående og stemningen i de gamle bydelene helt spesiell. Folket i Havvanna er ikke det minste blyge, snarere tvert imot – de er åpenhjertige, varme og nysgjerrige.

Andre reisemål i Nord-/Sør-Amerika: Florida, New York, Rio de Janeiro og Peru