Bergen

Image

En pulserende og spennende by

En pulserende og spennende by

Mellom De syv fjell finner man Bergen, en by som siden grunnleggelsen i 1070 har vært en pulserende og spennende by.

Vakker natur, en flott innseiling som avsluttes av den verdenskjente Bryggen, den pittoreske trehusbebyggelsen og den bergenske folkesjelen har gjennom tidene gitt både tilreisende og fastboende varige inntrykk og flotte opplevelser. Uansett årstid har Bergen alltid noe å by på. Hva med en historisk vandring gjennom gatene, med besøk innom Fisketorget, Bryggen, mellom gamle trehus og videre en tur opp i høyden med Fløibanen hvor man får et panoramaskue ut over byen. Denne banen er også den eneste i sitt slag i Nord-Europa. Fra toppen av Fløyfjellet, 320 meter over havet, har man formidabel utsikt over Bergen sentrum og fjordene rundt.

Hurtigruten har sitt hovedsete i Bergen og har daglig seilinger til og fra Nord-Norge. Bryggen står oppført på UNESCOs verdensarvliste og minner om byens historiske tilknytning til Hansaforbundet.

I sentrum av Bergen har man et bredt og variert utvalg av butikker for enhver turist, fra små handlegater som gågaten og Marken, til større butikker sentrert rundt Torgalmenningen, samt kjøpesentrene Kløverhuset og Galleriet.

Andre reisemål i Norge: Stavanger, Lillehammer, ÅlesundKirkenes, Lofoten, Trondheim og Svalbard