Nordlys-safari

Image

Himmelens teater

Nordlyset – himmelens teater

Nordlys kan oppleves i hele Norge, men det er vanligere og vakrere jo lenger nord du kommer. I Troms og Finnmark vil man kunne se nordlys på himmelen dersom det er klarvær så snart det blir mørkt om kvelden, dvs fra september til april.

Nordlyset ses mot nord og gjerne før midnatt, og er best å oppleve når det er lite måneskinn og minimalt med lysforurensning fra andre kilder. Nordlyset har en magisk tiltrekningskraft på mange mennesker, og selv om det er aldri så vakkert så er nordlyset tilskrevet mange mørke myter og overtro gjennom tidene. Disse historiene om gudenes straff og mørke makter kan man få fortalt på turen som ofte går ut av sentrum og ut i naturen. En magisk aften kan inneholde noen gode historier, litt suppe og en kaffetår og ikke minst himmelens teater.

Tromsø har flere steder som har spesialisert seg på nordlys-safari og man kan oppleve dette vidunderet på flere måter. Noen garanti har man ikke, men er man tilstede på riktig årstid så har du gode odds. Kontakter du oss så stiger oddsen betraktelig – vi sjekker værmeldinger og månekalenderen i tillegg. Og kontakter de rette stedene for å se fenomenet på best mulig måte.