Lillehammer

Image

Et sjarmerende bysentrum som er en opplevelse i seg selv

Sjarmerende bysentrum omgitt av fantastisk natur

Ca. 15 mil nord for Oslo, i Oppland fylke, ligger Lillehammer. En kommune med under 30 000 innbyggere, som ble verdenskjent da Norge i 1994 arrangerte de «beste olympiske vinterleker noensinne».

I tiden etter OL ble byen godt besøkt av turister fra hele verden noe som byen levde godt på en stund. Nå er byen nok en gang plassert på kartet gjennom den norske TV-serien «Lilyhammer» hvor vi treffer den kjente musikeren Steven Van Zandt som et tidligere medlem av New York-mafiaen.

Lillehammer består av et sjarmerende bysentrum som er en opplevelse i seg selv. Her finnes sjarmerende, bevaringsverdige bygårder som danner rammen om et moderne og trivelig handelsmiljø i lav trehusbebyggelse. Sentrum omkranses av store skogområder, fjell, vassdrag, dalføre og fjellvidder – områder som egner seg godt for turer både sommer og vinter.

Aktiviteter i Lillehammer

Som region tilbyr Lillehammer mange aktiviteter for store og små. For de aktive frister regionen med rafting i Sjoa, veggklatring i Fagerhøy, kanopadling i Åstaelva og sykling i Hafjell Bike Park. For de som reiser med barn kan Hunderfossen Familiepark være et godt alternativ. Lillehammer har flere gode restauranter å velge mellom – alt fra gjestgiveri på Norsk Vegmuseum til brasilianske retter på Churrascaria.

Andre reisemål i Norge: Stavanger, Bergen, ÅlesundKirkenes, Lofoten, Trondheim og Svalbard