Poznan

Image

Polens «vugge»

Poznan – universitetsby med stolte tradisjoner

En skjult perle som ikke har vært like lett tilgjengelig med fly som de mer kjente polske byene, men likefullt en herlig by å tilbringe tid i! Livlig, sjarmerende og historisk, og fascinerende polsk!

Dette er hjemsted for lykkelige, entusiastiske og hardt arbeidende mennesker, stolte av sine tradisjoner og gjestfritt vertskap for en gryende turisme, for tilreisende som søker det gode liv i det virkelige Polen… Perfekte rammen for en vellykket firmatur eller kundetur.

Poznan har mer enn en halv million innbyggere og er den femte største byen i Polen. Mest kjent for industri og handel, men i senere tid også for sitt universitetsmiljø. De mer enn 50 000 studentene setter preg på byens restaurant- og natteliv og sørger for en pulserende og moderne atmosfære.

I Poznans finner du landets eldste katedral, og i gamlebyen ligger gravstedene til de første polske herskerne, her er det gamle rådhuset hvor de berømte Koziolki-geitene «spiller» hver time, barokk-kirken Fara, hyggelige barer og spennende og rimelige restauranter i sjarmerende gamle bygninger. Menykartet varierer mellom internasjonalt cuisine og tradisjonelt polsk. Noen av Europas flotteste shoppingsentra finner du i Poznan, med Stary Browar (det gamle bryggeriet) i spissen, og det er hyggelig å lete etter gode kjøp i de utallige småbutikkene og på markedene.

Se andre reisemål i Polen: Warzawa, Gdynia, Gdansk og Sopot, Krakow og Wroclaw