Baskerland med San Sebastian, Bilbao og Rioja

Image

De fleste av oss har kanskje en forestilling om at Spania er tørt landskap og turistfylte strender. Men da har du ikke vært i Baskerland! Bilbao og San Sebastian kan by på mye for selv den mest kresne

De fleste av oss har kanskje en forestilling om at Spania er tørt landskap og turistfylte strender. Men da har du ikke vært i Baskerland! Bilbao og San Sebastian kan by på mye for selv den mest kresne. Denne regionen nordvest i Spania har så mye å friste med at det er vanskelig å velge hva en skal bruke tiden på. Du finner mat og vin i verdensklasse, frodig natur, spennende kultur i forskjellige divisjoner (de har til og med sikret seg Martin Ødegaard) og mange morsomme opplevelser.

Baskerland har sin egen kultur og er en autonom del av Nord-Spania og grenser til Frankrike og Biscayabukta. Klimaet er utypisk spansk, i grunn ligner det mer på det brittiske. Somrene er milde, det blir sjelden over 25 grader. Er du interessert i kunst, arkitektur, mat og vin har du kommet til himmelen! Vinen fra Rioja-distriktet er viden kjent, og en vinsmakingstur fra vingård til vingård på sykkel er en opplevelse. Og ikke glem å gå fra bar til bar og spis pixtos, den baskiske versjonen av tapas. Eller frister det med Michelinstjerne-mat?
Bilbao har gått gjennom en transformasjon fra sliten industriby til en kunsthovedstad, og de vakre strendene i San Sebastian ligger på listen over verdens fineste strender. Og hvorfor ikke kombinere en tur med god mat og drikke med fotball? Real Sociedad har akkurat sikret seg Martin Ødegaard på laget!