Roma

Image

Byen over alle byer

Grenseløst vakre og innbydende Roma

Roma er byen over alle byer og den perfekte rammen for en firmatur. Byen er grenseløst vakker og innbydende – og lett tilgjengelig fra Skandinavia.

I hundrevis av år han man valfartet for å oppleve byens store arv av arkeologiske og kunsthistoriske skatter, de flotte parkanleggene og imponerende monumentene og ruinene. Av de mest berømte severdighetene kan nevnes Vatikanmuseet, Spansketrappen, Trevifontenen, Peterskirken med det sixtinske kapell, Pantheon, Forum Romanum, Colosseum og katakombene.

Gjennom en vandring i Roma er det lett å bli hensatt til fortiden. Tiden synes å stå stille her mens livet summer videre utenfor. Her har man kriget og kjempet, elsket og vunnet, levd og utviklet seg i årtusener. Roma utforskes best til fots, men også Vespa eller Segways kan benyttes for de som vil litt raskere frem. Man bør ta seg tid til noen stopp på de vakre piazzaene som aldri er langt unna og beregne god tid til å studere all skjønnheten når man ferdes omkring. Selve byen er hovedattraksjonen i Roma og så mye mer behøver man faktisk ikke. Men ønsker man å krydre det hele så ordner vi alt fra pizzasjonglører i verdensklasse til operettesyngende servitører og barske gladiatorer som sørger for at alt går vel for seg.

Andre reisemål i Italia: Toscana, Verona, Milano & Bergamo og Gardasjøen