Brighton

Image

Storbritannias hjerteknuser

En av Storbritannias mest interessante og best besøkte byer

Brighton, med sin rike historie, milde klima og mange severdigheter å velge mellom, en av Storbritannias mest interessante og best besøkte byer. Hvert år strømmer tusenvis av briter og andre turister hit til sørkysten av England.

Enten man er interessert i historiske bygninger, turer langs stranden, tivoli, sport og idrett, eller spise, drikke og feste til sola står opp neste morgen – Brighton med sine 160 000 innbyggere har det meste! Brighton er kjent for et eksepsjonelt yrende natteliv syv kvelder i uka med mangfoldige barer, puber og diskoteker. På grunn av sine to universiteter, University of Sussex og University of Brighton bor det også mange studenter her, noe som naturlig nok også setter sitt preg på utelivet.

Man bør være forberedt på at Brighton ikke er noe konservativt sted, – byen er regnet som landets homofilihovedstad og det florerer av alternative subkulturer som punkere, hippier og skatere osv. Med sine kilometerlange strender er byen mye besøkt av utøvere av vannsport. Den perfekte rammen for deres firmatur eller kundearrangement?

Andre reisemål i Storbritannia: London, York og Liverpool