Piemonte

Image

Et av Italias beste matdistrikter!

Piemonte pirrer alle sanser!

Piemonte er for dere som setter pris på de nord-italienske vinene og dertil passende mat, og som gjerne underholdes med sang og musikk.

Piemonte hører til blant de rikeste regionene i Italia, og ligger ca 1,5 times kjøring fra Milano. Gastronomisk regnes Piemonte som et av Italias beste matdistrikter, og er kjent som et av de beste områder for trøffelsanking. Trøffelen er «diamanten» i de mange rettene som lages fra oktober til desember.

Piemonte og regionene Langhe og Monferrato har kommet på Unescos verdensarvsliste på grunn av kulturen rundt den tradisjonelle metoden som benyttes for å lage vin. Vinene herfra er kjent verden over og brukes ofte i matlagning, f eks i kraftige gryteretter med kjøtt som er typisk for området. Vi nevner kjente viner som Barbaresco, Barbera, Barolo, Dolcetto, Nebbiolo – og disse skal vi bli bedre kjent med i løpet av turen.

I Piemonte bør man besøke landsbyene Asti, Alba og Barolo, dra innom antikke vingårder, delta på vinfestival, reise på rundtur i vindistriktet Barolo og spise fantastisk italiensk mat. Opplev Italia på sitt beste!