Julebord garantert uten snø i Lisboa, «Europas San Francisco».

Mildt og behagelig klima, selv om vinteren, flott arkitektur og ekte sjarm er ord som kjennetegner denne byen helt vest på den iberiske halvøy. Lisboa har bydeler som hver og en tilbyr noe unikt. Slottet i gamlebyen, akvariet i det moderne Expo-området, eller noe så enkelt som de deilige kremtertene ‘Pastéis de Nata’ det går gjetord om og som du finner spesielt mange av ved de storslåtte klosterbygningene i Belém.

Portugiserne ynder å kalle Lisboa for Lise, som er som et kjælenavn å regne. Mange syns Lisboa minner mest om San Francisco; storslått, sjarmerende rufsete og vakker på en og samme tid. Byen er som et slags lappeteppe av gammelt og nytt. Det gjør Lisboa til en av Europas mest sjarmerende storbyer.

Det er den historiske bydelen Alfama med de gule trikkene som snirkler seg fram som har gitt Lisboa kallenavnet ‘Europas San Fransisco’. Dette området byr på et mylder av gater som strekker seg fra slottet og ned til elven. Byen er Europas ‘ukjente perle’ – og kommer litt i bakgrunnen i forhold til mer besøkte byer som Barcelona og Madrid, men har minst like mye å tilby og er et spennende og utradisjonelt valg til årets julebord! Her finnes mange muligheter til aktiviteter – og ikke særlig overraskende er det vel at mange av de inkluderer båt. En av de beste måtene å oppleve Lisboa på er med trikk – så det skal vi på lørdag, og vi har bestilt de gamle tradisjonelle røde vognene som tar oss rundt til alle byens serverdigheter.

Lisboa var en viktig sjøfartsby, det var herfra de store oppdagerne og forretningsmenn dro ut i verden. Fremdeles er det mye storhetstid igjen i byen. I Lisboas tradisjonelle forretningsstrøk er det fremdeles handelsvirksomhet, selv om det i dag er mer banker og motebutikker enn håndverkere og hattekunstnere (men begge deler finnes fremdeles). Går man inn i riktig gate råder det en gammeldags, nesten skjør stemning av det litt finere livet – med stilige gamle kafeer, frisørsalonger og skopussere. Man lar seg lett sjarmere av Lisboa!

Lørdag kveld skal vi ha ‘julebord’ på en tradisjonell portugisisk restaurant med fado sang – i bydelen Alfama, som er fadosangens vugge. Her får man tradisjonell mat i rustikke omgivelser, mens man blir underholdt av vakker fado sang. Tre retters middag, ½ flaske vin, mineralvann og kaffe med portvin eller whiskey er inkludert.

Julebord i Lisboa:

Datoer: 14 – 16 NOV 2014 (alternative datoer mulig)
Pris kr. 5950,- per pers i dbl rom (enkeltromstillegg kr 835,-)

Inkludert:

– Flyreise t/r Oslo – Lisboa inkl skatter (TAP)
– Transport t/r flyplass – hotell
– 2 overnattinger i delt dbl rom inkl frokost
– 1 byrundtur med trikk
– 1 middag på fado restaurant, 3 retters m/vin, kaffe avec, underholdning
– Norsk reiseleder fra Connections om ønskelig

Ikke inkludert:
– Reiseforsikring
– Tips
– Måltider/drikke som ikke er nevnt i beskrivelsen
Forbehold om gjennomføring iht nødvendig antall påmeldinger: 20

Kontakt oss for mer informasjon eller bestilling; tlf: 33 800 600 eller travel@connections.no

Les mer om Lisboa i vår Idèbank