Oslos nærmeste høyfjell markerte seg på kartet som et av Norges fremste skisteder etter OL i 1952, men vi benytter gjerne denne vakre delen av Østlandet som destinasjon for våre  arrangement til alle årstider!  Her er kontrastfylt natur med innsjø og høyfjell, ispedd historiske og kunstneriske severdigheter. Store navn fra åndseliten hadde sitt virke her i området, som idag markedsføres under navnet «Kunstnerdalen».

På vei syd- eller østfra mot Norefjell, bør man legge inn en stopp på Norges mest besøkte museum: Blaafarveværket. En periode i driftsårene 1772 – 1893 var koboltgruvene landets største arbeidsplass med 2000 ansatte. Legg deler av ditt faglige program hit, fulgt av en skreddersydd skoletime i industri- og sosialhistorie, med en god lunsj på et av spisestedene i eller utenfor gruvene. Blaafarveværket er idag også et velrenommert galleri, frekventert av anerkjente utstillere og et av dronning Sonjas favorittsteder å ta med gjester til.

Eller hva med å erfare et «ekte» togrøveri? Overrask dine gjester med deler av etappen i eget dampdrevet veteranvogntogsett på Norges lengste museumsjernbane Krøderbanen. Vel ombord er det ikke grenser for hva vi kan lage til av lystige innslag, med eller uten servering. Falske konduktører og mystiske passasjerer er ingen sjeldenhet i disse trakter.

Av overnatting byr Norefjell på store eksklusive fjellhytter, unike og historiske hoteller som Ringnes Gård og Sole Hotell & Herregård ved foten av fjellet, og det flotte nye Quality Spa & Resort oppe på fjellplatået. Qualityhotellet sto ferdig vinteren 2009 og kan skilte med landets største spa-anlegg, stemningsfull restaurant og gode konferansemuligheter, helårs skøytebane og innendørs 16 meters klatrevegg! Dagtid er det fritt fram for lagbyggende uteaktiviteter, som skattejakt med GPS i fjellet, guidet trugetur, eller kanskje en stemningsfylt kanefart før middag?