I vinter har jeg vært på den ultimate gutteturen! Den turen du bare MÅ gjøre med kameratgjengen før eller siden. En helg pakket med alt en mann kan ønske seg – rett og slett guttedrømmen. Det er adrenalin, moro, fart, aktivitet, kjøring og til og med mye pent å hvile øynene på! I tillegg til drømmen, har vi også vært på after-ski, restauranter, enormt spa-anlegg (med tekstilfri sone) og barer. Denne gutteturen startet tidlig torsdag morgen, med en flytur til München for så å reise videre til Østerrike og nærmere bestemt Hotel Aqua Dome i Sölden. Her kjører man ikke bare ski – her kan du kjøre bil også! I 2500 meters høyde. Det kommer jeg tilbake til.

Første kveld la vi opp til en alpin gourmetmiddag på Hotel Central i sentrum av Sölden. En fantastisk 4 retters meny, akkompagnert av lokale musikere og godt drikke. Stemningen var god da vi passe mette ruslet fra restauranten og ut i Söldens natteliv, som visstnok skal være ganske bra. Siden reisen til Østerrike startet gry-tidlig for de fleste av oss, var det flere som tok tidlig kveld denne dagen og la seg til ladning for morgendagens skikjøring! For neste morgen bar det opp i høyden med oss alle. Et raskt og effektivt stop på Suns Up skiutleie for å hente ut forhåndsbestilt skiutstyr, så gondol rett opp til 2500 m. I Sölden finner du kilometervis av løyper i et nett av slake og bratte bakker. Gondoler og heiser i alle lengder og variasjoner – til og med en sidelengs-gående gondol som tok oss fra over dype juv. Lunsjen ble inntatt på fantastiske IceQ, på hele 3300 m. Et designobjekt på toppen glacieren anlegget byr på.

Fra kl. 18:00 denne kvelden tok BMW regi og forberedte oss på neste dags kjøring. Bunn solide instrukser i korrekte rammer – ingen slinger i valsen når det skal forberedes til Driving Experience med BMW. I ren iver gikk de fleste å la seg tidlig denne kvelden. Full skjerpings til neste dag! Alle sto i giv akt da bussen hentet oss kl. 08:25. I strålende sol og isblå himmel ankommer vi etter en drøy halvtimes kjøretur en stor brøytet plass høyt oppe i alpene. Og der står de; 25 splitter nye biler. Det er egentlig ikke bare biler; det er BMW’er i alle slag – rene, strøkne og fulle av drivstoff. Det er dette som er drømmen! Det er her de står og det er her det begynner. Dette er det pene å hvile øynene på. På rad og rekke, blanke og klare. Det er bare å velge. Noen går med bestemte skritt mot de hotteste modellene med mest krutt, selv velger jeg meg en mer egnet start-bil for min første BMW Driving Experience, en 330 d. Perfekt veigrep og størrelse for min jomfrutur. Noen nye instrukser blir gitt, alle sjekker at radiokommunikasjonen funker og vi er i gang. Første øvelse; teste bremselengder. Å kjøre BMW er som å sitte inne i en datamaskin; push et par knapper og den gjør jobben for deg. For en som kjører en noe eldre annen tysk modell er dette helt science fiction. Selv etter en bråbrems i 60 km har jeg full kontroll. Dette er supergøy! Og bare begynnelsen. Vi skal gjennom 4 runder med ulike øvelser. Vi bytter biler og baner, og kjører i 8-tall rundt kjegler, sikk-sakk og til slutt det tøffeste av alt; revers på bilen, full gass bakover i ca. 100 m. – så kjapt over i fri før vi vrenger rattet og snur bilen 180 grader rundt på kortest mulig tid og plass. Svisj over i drive og bilen er på rett kjør igjen. De gangene man klarer manøveren korrekt, vel og merke! Det var skikkelig gøy! Utrolig gøy, faktisk. Noen av oss er ekstra heldige og får kjøre en av bilene helt ned til hotellet. Med komforten bilen har, kunne vi nok har kjørt mye lenger. Men kvelden byr på nye muligheter og i tillegg frister spa-avdelingen. Så vi kjører disiplinerte ned i parkeringskjelleren og setter pent fra oss bilen. Passe høy på adrenalin er det perfekt å innta lounge-stolene i spa’ets bar hvor det tilfeldigvis er happy hour og gode mojitos. Sakte men sikkert lander jeg etter dagens høydepunkter, mens sola går ned over spisse alpetopper. Skal si gutteturer har mye å by på!