Hvorfor ikke besøke en by hvor ikke «alle» har vært? En skjult perle som ikke alltid har vært like lett tilgjengelig med fly som de mer kjente polske byene, men likefullt en herlig by å tilbringe tid i! Livlig, sjarmerende og historisk – og fascinerende polsk. Dette er hjemstedet for lykkelige, entusiastiske og hardt arbeidende mennesker, stolte av sine tradisjoner og gjestfritt vertskap for en gryende turisme – for tilreisende som søker det gode liv i Polens vugge.

I Poznan finner du landets eldste katedral, og i gamlebyen ligger gravstedene til de første polske herskerne. Her er det gamle rådhuset hvor de berømte Koziolki-geitene «spiller» hver time, barokk-kirken Fara, hyggelige barer og spennende og rimelige restauranter i sjarmerende, gamle bygninger. Menykartet varierer mellom internasjonal cuisine og tradisjonelt polsk. Noen av Europas flotteste shoppingsentra finner du i Poznan, med Stary Browar (det gamle bryggeriet) i spissen. Det er hyggelig å lete etter gode kjøp både her og i de utallige småbutikkene og på markedene.

Poznan var frem til år 1039 hovedstad i kongeriket, en funksjon som Krakow og etterhvert Warsawa overtok i de neste århundrer. Poznan mistet sin politiske betydning, men forble et viktig handelssenter frem til våre dager og er en viktig og aktiv messeby. En rekke vesteuropeiske selskaper har etablert seg i byen, som i dag har en halv million innbyggere. Poznan er et viktig kultursentrum i regionen, og universiteter og høyskoler har bidratt positivt til byens økonomi og samfunnsliv. 130 000 studenter er fordelt på 26 prestisjetunge institusjoner.

Poznan ligger nordvest i landet, ca 2 timers biltur fra den tyske grensen. Wizz Air opererer (pr 2013) direkterute mellom Torp og Poznan tre ganger ukentlig. Flyplassen ligger bare 10 km fra sentrum.

Legg firmaturen hit og reis ut for eksempel torsdag etter jobben og vær hjemme igjen til lørdag kveld med familien. Connections hjelper deg med alt du trenger for et vellykket opphold: Alle bestillinger og gode råd med på veien. Om ønskelig stiller vi også med reiseleder.

Les mer om Poznan