FÅR VI BARE BRØDSKIVER???

Jeg har tidligere lovet at jeg skal komme tilbake til lunsjene i Connections. Det høres kanskje ikke ut som et tema i seg selv, men believe me – det er det! Vi er et farende folk som har spist mat over store deler av verden. Vi vet hva som finnes der ute og hvor godt det smaker! Dette har – dessverre vil noen si – ført til at brødskiver ikke er godt nok. Dermed er det sånn, at hver dag blir det laget de deiligste retter på vårt flotte HTH-kjøkken. Alle (i alle fall noen utvalgte …) har hver sin dag ansvar for at det handles inn til selvvalgt rett, og at den står ferdig til rundt klokka 12. Og det skal helst være en varmrett! Suppene skal helst være laget fra bunn av, grønnsakene skal helst være økologiske, laksen skal være saftig og passe stekt og lager du fersk focaccia til også, så får du stjerne i boka! STRESS vil noen tenke! Og det føles det også tidvis. Men gud så godt det kjennes når en rykende varm thai-suppe sprer aroma av koriander, ingefær og kokos på kontoret. Og så hyggelig det er når alle sitter samlet og tar seg en velfortjent pause i en hektisk hverdag. Hadde det ikke vært for denne tradisjonen hadde vi garantert tatt matpakken på pulten og sagt at «jeg har det så travelt så jeg spiser bare her». For travelt har vi det alle mann. Men blir man mer effektiv av å ikke unne seg et avbrekk? Vi sitter sjelden mer enn 20 minutter. Så faller det litt opprydding på gjengen før det knatres hard på tastatur igjen.

Siden jeg selv er for mat-vrak å regne, må jeg innrømme at jeg setter enorm pris på lunsjen i Connections. Jeg lager mat med glede og synes det gjør godt å kunne reise meg fra kontorstolen og røre litt på meg. Jeg gleder meg til denne pausen og har enda til gode å få noe servert som ikke falt i smak. Alle har et bredt spekter de henter inn retter fra, noe som gjør at det blir variasjon i hva vi får. Bortskjemte som vi er, klages det kanskje på at «nå er det for mye kylling», eller «Å? Sushi nå igjen?». Eller som Finn utbrøt en gang noen hadde dristet seg til å handle inn ferskt brød og mengder av pålegg til gjengen: «Hæ? Får vi bare brødskiver?».

Stress eller ikke – heldige er vi som spiser sunn og god lunsj hver dag på jobb!