Wroclaw

Image

«Polens svar på Venezia»

Wroclaw er «Polens svar på Venezia»

Wroclaw utforsker man best til fots. De mest kjente severdigheter, museer, kirker, Wroclaws Universitet fra 1702, Det Gamle rådhuset (Stary Ratusz); hyggelige spisesteder og cafeer, og små butikker ligger midt i byens historiske sentrum.

Wroclaw er virkelig spesiell – byen består nemlig av mange øyer, den attraktive bydelen Tumski (Katedral-bydelen) har også en gang vært en øy. De mer enn hundre broene over elven Odra og dens utallige kanaler gir byen ekstra sjarm og tilnavnet «Polens svar på Venezia». Vi kan lede deg gjennom byen i ”dvergenes spor” – lykkedverger finner du overalt i sentrum. For å kunne tilby en anderledes form for sightseeing anbefaler vi å ta en sykkeltur eller – enda bedre – en minisightseeing på elven i små robåter.

Wroclaw er blitt et moderne kultursentrum i Polen – her er det mange gallerier og musikkelskere vil aldri bli skuffet over byens konserttilbud. Studentlivet skaper byens atmosfære og ikke minst derfor byr på et rikt natteliv – mange jazzklubber, cafeer og barer i sentrum er åpne så lenge som gjestene trives.

Andre reisemål i Polen: Gdansk, Gdynia & Sopot, Poznan, Krakow og Warzawa